GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: Είναι πολύ νωρίς, ας δούμε πρώτα τι θα κάνει ο Τραμπ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και πιστεύει...


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει αφοσιωμένη στο Ταμείο και τους άλλους διεθνείς θεσμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Ράις τόνισε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πει αν η εμπορική και διεθνής οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο Τραμπ θα είναι επιβλαβής για την παγκόσμια ανάπτυξη. "Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποιες θα είναι στην πραγματικότητα αυτές οι πολιτικές και θα κάνουμε μια εκτίμηση όταν έρθει η ώρα", πρόσθεσε.

Ο Ράις επισήμανε ότι το ΔΝΤ θεωρεί πως το εμπόριο έχει αποδειχθεί μηχανή ανάπτυξης και έχει βοηθήσει πολλούς να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Ωστόσο, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα οι αρνητικές συνέπειες του ελεύθερου εμπορίου και της παγκοσμιοποίησης, όπως είναι η απώλεια θέσεων εργασίας.

"Για εκείνους που αισθάνονται ότι έχουν μείνει στο περιθώριο, πρέπει να εφαρμόσουμε περισσότερα μέτρα που θα βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις", είπε.

Κατά παράδοση, το ΔΝΤ ήταν ανέκαθεν υπέρ του ανοίγματος των εμπορικών συνόρων και της απελευθέρωσης του εμπορίου, όμως πρόσφατα αναγκάστηκε να επανεξετάσει τα "ελαττώματα" της παγκοσμιοποίησης, κυρίως με αφορμή το δημοψήφισμα της Βρετανίας υπέρ του Brexit, τον περασμένο Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση