GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Από βέβαιο θύμα του ανασχηματισμού πρώτος τη τάξει υπουργός

Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη του χθεσινοβραδινού ανασχηματισμού ακούει στο όνομα Πάνος Σκουρλέτης. Ο πρώην υπουργός ΠΕΚΑ θεωρούνταν το β...


Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη του χθεσινοβραδινού ανασχηματισμού ακούει στο όνομα Πάνος Σκουρλέτης. Ο πρώην υπουργός ΠΕΚΑ θεωρούνταν το βέβαιο θύμα αυτού του ανασχηματισμού. Ακόμη και το πρακτορείο Reuters είχε κάνει ρεπορτάζ ειδικά για τον κ. Σκουρλέτη.

Όμως, ο κ. Σκουρλέτης όχι μόνον δεν καρατομήθηκε αλλά ανέλαβε το πρώτο τη τάξει υπουργείο, το Εσωτερικών. Πολιτικοί αναλυτές και Τύπος είδαν την πολιτική «προαγωγή» του Π. Σκουρλέτη ως ψήφο εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του νέου ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνάντηση Τσίπρα – Σκουρλέτη στο Μαξίμου, στα τέλη Οκτωβρίου έλυσε όλες τις παρεξηγήσεις και κλείδωσε την παραμονή του υπουργού στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα σε υπουργείο πρώτο τη τάξει.

Με τη μετακίνηση στο Εσωτερικών φαίνεται πως ικανοποιείται μια παλαιά επιθυμία του ίδιου του κ. Σκουρλέτη που φέρεται να επιθυμούσε τη θέση αυτή ήδη από τον ανασχηματισμό του Ιουλίου του 2015. Τότε του είχε δοθεί το  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο, στην ουσία, και συνέχισε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Από το Ρήγα Φεραίο και το πλάι του Αλαβάνου στενός συνεργάτης του Τσίπρα

Ο κ. Σκουρλέτης σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιά, σήμερα), από όπου και αποφοίτησε το 1986. Είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη του Συνασπισμού, και στενός συνεργάτης στο παρελθόν του Αλέκου Αλαβάνου. Ενώ πολιτικά «κρατεί» από τον «Ρήγα Φεραίο».

Από άποψη εντυπώσεων τουλάχιστον, ήταν από τους πρώτους που είχε δώσει το στίγμα της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρώτη εκλογή του κόμματος στην εξουσία, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, οπότε εμφανίστηκε στη Βουλή και τις πολιτικές συναντήσεις οδηγώντας ο ίδιος το δικό του ΙΧ, συνήθεια που κράτησε.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε σε νευραλγικό πόστο, ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα (Ιανουάριος 2015), στη συνέχεια πέρασε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ – όπως προαναφέρθηκε- στον ανασχηματισμό της 18.7.15 ανέλαβε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πόστο το οποίο διατήρησε και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Επίσης υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση