GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φοιτητής ο δράστης της επίθεσης σε πανεπιστήμιο του Οχάιο

Ένας νεαρός τραυμάτισε σήμερα 9 ανθρώπους με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και με ένα χασαπομάχαιρο στο πανεπιστήμιο του Οχάιο στις βόρε...


Ένας νεαρός τραυμάτισε σήμερα 9 ανθρώπους με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και με ένα χασαπομάχαιρο στο πανεπιστήμιο του Οχάιο στις βόρειες ΗΠΑ προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, σε μια επίθεση για τα κίνητρα της οποίας οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, ακόμα και της «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εξ αυτών σοβαρά.

«Γύρω στις 09.52 τοπική ώρα (17.52 ώρα Ελλάδας), ένας ύποπτος έστριψε με το αυτοκίνητό του στην 19η οδό Γουέστ (…) και τραυμάτισε περαστικούς. Κατόπιν βγήκε από το αυτοκίνητό του και χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο για να επιτεθεί εναντίον των περαστικών» επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ένας αστυνομικός έσπευσε στο σημείο, έστρεψε το όπλο του προς τον ύποπτο και τον σκότωσε, σύμφωνα με τον πρύτανη Μάικλ Ντρέικ.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ο Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν, ένας φοιτητής που σπούδαζε στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, δήλωσε η διευθύντρια δημόσιας ασφάλειας του πανεπιστημίου Μόνικα Μολ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. "Μπορούμε να σας πούμε ότι ο ύποπτος ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο" συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν.

Οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, τόνισε ο διοικητής της αστυνομίας του Κολούμπους, Κιμ Τζέικομπς. 

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν πρόκειται για μια «τρομοκρατική» ενέργεια, η επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας απάντησε: «Πιστεύω ότι πρέπει να το εξετάσουμε αυτό, αυτήν την πιθανότητα».

Το πανεπιστήμιο αρχικά προειδοποίησε για την παρουσία στους χώρους του ενός «ενόπλου» καλώντας τους φοιτητές και το προσωπικό να βρουν καταφύγιο, κατόπιν προχώρησε σε άρση του συναγερμού περίπου μία ώρα μετά την εξουδετέρωση του υπόπτου. Τα μαθήματα ανεστάλησαν.

«Καθόμουν στο δωμάτιό μου με τον συγκάτοικό μου κι ετοιμαζόμουν για το μάθημα όταν άκουσα 5 έως 6 πυροβολισμούς και έπειτα (ακούσαμε) τις σειρήνες» των περιπολικών, περιέγραψε ένας φοιτητής ο Στίβεν Γιούκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. Ο ίδιος είπε ότι είδε από το παράθυρό του ένα πτώμα στο έδαφος.

Μια άλλη φοιτήτρια, η Νικόλ Κράινμπρινκ, αφηγήθηκε στο MSNBC ότι είδε ένα όχημα να πέφτει πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων.

«Είδα ένα αυτοκίνητο να έρχεται. Περίμενα και το όχημα έκανε έναν απότομο ελιγμό και έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων» είπε.

«Όλος ο κόσμος έτρεχε, ούρλιαζε και κάποια κορίτσια μου είπαν σήκω, σήκω. Άρχισα να τρέχω μαζί τους» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση