GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Η εξόριστη αδελφή του Κάστρο ξεκαθαρίζει οτι δεν θα πάει στην κηδεία του

«Λόγω των νοσηρών φημών κατά τις οποίες θα πάω στην Κούβα για την κηδεία, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε επέστρεψα στη νήσο, ούτε σ...


«Λόγω των νοσηρών φημών κατά τις οποίες θα πάω στην Κούβα για την κηδεία, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε επέστρεψα στη νήσο, ούτε σχεδιάζω να το κάνω», ανέφερε η Χουανίτα Κάστρο στην εφημερίδα Nuevo Herald.

Η γεννημένη το 1933 Χουανίτα είναι μία από τα 6 αδέλφια του Φιντέλ Κάστρο. Παρόλο που αρχικά συμμετείχε στην επανάσταση του 1958 για την ανατροπή του Φουλχένσιο Μπατίστα, στη συνέχεια διαφώνησε με την εγκαθίδρυση κομμουνιστικού καθεστώτος στην χώρα της και αυτοεξορίστηκε το 1964 στο Μαϊάμι όπου ζει μέχρι σήμερα.

Με την κωδική ονομασία «Ντόνα» συνεργάστηκε με τη CIA σε διάφορα σχέδια με σκοπό την ανατροπή του αδελφού της, όπως έχει αναγνωρίσει η ίδια.

«Δεν χαίρομαι για τον θάνατο κανενός ανθρώπου, πολύ λιγότερο όταν πρόκειται για κάποιον που έχει το αίμα μου και το επώνυμό μου. Ούσα αδελφή του Φιντέλ, βιώνω αυτές τις στιγμές την απώλεια ενός ανθρώπου που ήταν αίμα μου», δήλωσε η 83χρονη και πρόσθεσε:

«Είμαι εξόριστη στο Μαϊάμι επί 51 χρόνια, όπως όλοι οι Κουβανοί που έφυγαν για να βρουν λίγο χώρο για να παλέψουν προκειμένου να υπάρξει ελευθερία στη χώρα μας. Δεν άλλαξα ποτέ αυτή τη στάση μου, παρά τον πόνο και την απομόνωση που πλήρωσα ως τίμημα».

Η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, σε ηλικία 90 ετών, έγινε δεκτή με αγαλλίαση και πανηγυρισμούς από πολλά μέλη της κοινότητας των κουβανών αντιφρονούντων που αυτοεξορίστηκαν στο Μαϊάμι για να γλιτώσουν τις διώξεις του κομμουνιστικού καθεστώτος του Κάστρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση