GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κράζουν" το Μπουτάρη γιατί άργησε να στολίσει χριστουγεννιάτικα

Σε... χριστουγεννιάτικο πνεύμα ο δήμος Θεσσαλονίκης: έντονη κριτική ασκεί η αντιπολίτευση στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο κατηγ...


Σε... χριστουγεννιάτικο πνεύμα ο δήμος Θεσσαλονίκης: έντονη κριτική ασκεί η αντιπολίτευση στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο κατηγορούν ότι άργησε πολύ να στολίσει χριστουγεννιάτικα την πόλη. Ο στολισμός της συμπρωτεύουσας ξεκινά μόλις σήμερα. Και το... κράξιμο δεν σταματά εδώ: ο κ. Μπουτάρης μπαίνει στο στόχαστρο όχι μόνον επειδή άργησε να στολίσει αλλά κι επειδή ο - έστω και καθυστερημένος- στολισμός είναι πάρα πολύ ακριβώς, σύμφωνα με την κριτική, ενώ υψηλό είναι και το κόστος των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να αρχίσουν στη Θεσσαλονίκη από τις 10 Δεκεμβρίου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο πως "κάθε Χριστούγεννα, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε γκρίνιες και παράπονα. Σε άλλους άρεσε, σε άλλους δεν άρεσε το δέντρο που βυθίστηκε στο Θερμαϊκό, το ίδιο με το δάσος στην Αριστοτέλους, αλλά και με το παγοδρόμιο. Φέτος είπαμε σε συνεργασία με τον καθηγητή Απόστολο Βέττα να στήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι". Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως ο αρχικός προϋπολογισμός για το στόλισμα της πόλης ήταν γύρω στις 500.000 ευρώ, όμως το ποσό αυτό θα μειωθεί. "Δεν ξέρουμε ακόμη πόσο θα κοστίσουν οι κατασκευές και τι θα γίνει με τις χορηγίες. Ξεκινήσαμε με μια εκτίμηση δαπάνης 500.000 ευρώ και είπαμε θα πέσει κάτω από 300.000. Πλησιάσαμε χορηγούς γιατί οι φορείς εξαφανίστηκαν. Τα τέσσερα επιμελητήρια υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν από 25.000 ευρώ όμως δεν το έκαναν. Κόψε - ράψε, κόψε -ράψε και βρες χορηγούς, δεν γινόταν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα".
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε "τραγέλαφο και ντροπή για την πόλη να μην μπορεί να υπάρξει έγκαιρη απόφαση για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο".
"Μόλις 26 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ακόμη αναζητούμε απαντήσεις. Την ώρα που άλλες πόλεις στην Κεντρική Μακεδονία έχουν καταλήξει σε αποφάσεις, προϋπολογισμούς και μερικές έχουν στολίσει κιόλας, προσπαθώντας να τονώσουν την ψυχολογία και τις τοπικές αγορές, εμείς συζητάμε για τη διάθεση 140.000 ευρώ, με απευθείας αναθέσεις σε μουσικά σχήματα με ένα δήμαρχο χαμένο στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του" αναφέρει ο κ.Καλαφάτης.
Από την παράταξη "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη" ο Γιώργος Αβαρλής υποστηρίζει πως "δεν είναι δυνατόν να συζητάμε ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα για τις εκδηλώσεις. Ας ξεκινήσει νωρίτερα η διαδικασία για το εορταστικό πρόγραμμα".
Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στέκεται στο κόστος του στολισμού λέγοντας πως "ίσως φτάσει το μισό εκατ. ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλο το ποσό, απλά για να ενισχυθεί η εμπορικότητα του κέντρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση