GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερώνυμος: Είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας

«Είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, για να περάσουμε στην απέναντι όχθη. Αυτό θα ήταν η μεγάλη ευχή ενός πατέρα πρ...


«Είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, για να περάσουμε στην απέναντι όχθη. Αυτό θα ήταν η μεγάλη ευχή ενός πατέρα προς τα παιδιά του. Αυτό είναι η ευχή μου από αυτήν τη θέση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το βήμα εκδήλωσης προς τιμήν του στην Παλιά Βουλή.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε έκανε λόγο, επιπλέον, για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής με την επισήμανση της σημαντικής συμβολής των πιστών, με την εισφορά του λαού και τη στήριξή του στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Σε αυτό το σημείο του λόγου του, εξέφρασε την ευχή να περάσουν γρήγορα τα προβλήματα και οι χώροι των συσσιτίων να γίνουν χώροι χαράς.

Χθες το απόγευμα, η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και η Ένωση Προβολής του έργου τού από Κισάμου και Σελίνου μητροπολίτη Ειρηναίου, διοργάνωσε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής εκδήλωση μνήμης στον μακαριστό μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο, αλλά και εκδήλωση τιμής προς τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχίου και ακολούθως έγινε αναφορά στο κοινωνικό έργο του μακαριστού από τον πρόεδρο της Ένωσης Δημήτριο Κυριτσάκη. Εν συνεχεία, προβλήθηκε απόσπασμα από την εκπομπή «Μονόγραμμα» της δημόσιας τηλεόρασης που είχε αφιέρωμα στον μακαριστό μητροπολίτη. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό τον χοράρχη Δημήτριο Καρούζο.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ξεκίνησε με την παρουσίαση του έργου του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου και ακολούθησε η απονομή του τιμητικού αναθήματος στον αρχιεπίσκοπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για αυτή την τιμητική διάκριση και αναφέρθηκε στην αγάπη του και στον σεβασμό προς το πρόσωπο του γέροντος Ειρηναίου. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «ήταν ένας άνθρωπος πνευματικός, άνθρωπος του πνεύματος, αλλά και της εργασίας».

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τη χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση