GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός με το χρυσό βραχιόλι της Ιβάνκα Τραμπ

Ένα χρυσό βραχιόλι που φοράει η Ιβάνκα Τραμπ αναδεικνύεται σε σύμβολο της σύγκρουσης συμφερόντων που πολλοί εκφράζουν φόβους ότι θα υπά...


Ένα χρυσό βραχιόλι που φοράει η Ιβάνκα Τραμπ αναδεικνύεται σε σύμβολο της σύγκρουσης συμφερόντων που πολλοί εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξει στη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.
Το βράδυ της Κυριακής, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του ως προέδρου στην εκπομπή 60 minutes. Παρούσα ανάμεσα στην οικογένεια ήταν η θυγατέρα του εκλεγμένου προέδρου, η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία φορούσε ένα ωραίο χρυσό βραχιόλι που ανδείχθηκε μάλιστα από τις τηλεοπτικές κάμερες και το είδαν οι σχεδόν 20 εκατ. Αμερικανοί που παρακολούθησαν αυτή τη δημοφιλέστατη εκπομπή.
Την επομένη, η εταιρεία κοσμημάτων της Ιβάνκα, η Ivanka Trump Fine Jewelry, έστειλε ένα email σε πολλούς δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη μόδα. Και το ηλεκτρονικό μήνυμα διαφήμιζε το συγκεκριμένο χρυσό βραχιόλι που τιμάται 10.000 δολάρια, πωλείται από την εταιρεία και την προηγουμένη είχε διαφημιστεί δωρεάν σε 20 εκατ. καταναλωτές.

«Ο μπαμπάς εξελέγη πρόεδρος. Η κόρη βλέπει την ευκαιρία να πουλήσει περισσότερα κοσμήματα. Με λίγα λόγια: ένας πρόεδρος που χρησιμεύει για να βγάζεις χρήματα», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος των New York Times Έρικ Λίπτον.

Ένας υπεύθυνος της εταιρείας της Ιβάνκα Τραμπ είπε στην αμερικανική εφημερίδα πως το διαφημιστικό email εστάλη «από έναν υπάλληλο του μάρκετινγκ με καλές προθέσεις, ο οποίος ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία και βρίσκεται ακόμη, όπως και πολλοί από εμάς, σε φάση μετεκλογικής προσαρμογής». Ο υπεύθυνος διαβεβαίωσε πως συζητείται η υιοθέτηση «νέων διαδικασιών».
Η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία είναι αντιπρόεδρος του Trump Organization, της εταιρείας που συγκεντρώνει όλες τις επιχειρήσεις του πατέρα της, χρησιμοποιούσε ανέκαθεν τη δημόσια εικόνα της για να διαφημίζει τη μάρκα πρετ-α-πορτέ που διαθέτει. Και, σύμφωνα με την Washington Post, η υπόθεση με το χρυσό βραχιόλι δεν είναι η πρώτη: μετά την ομιλία της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το περασμένο καλοκαίρι, η μάρκα της έστειλε το εξής μήνυμα στο Twitter:
«Αγοράστε το λουκ που είχε η Ιβάνκα Τραμπ κατά την ομιλία της στο συνέδριο». Μερικές ημέρες μετά, το στοκ του φορέματος είχε εξαντληθεί, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.
Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro σημειώνει πως ο νόμος δεν απαγορεύει σ' έναν πρόεδρο να κατέχει ιδιωτικές επιχειρήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του όμως, εδώ και δεκαετίες, οι περισσότεροι από τους ενοίκους του Λευκού Οίκου αποφάσιζαν να θέτουν τα προσωπικά ενεργητικά τους σε «τυφλά καταπιστεύματα» (blind trusts) τη διαχείριση των οποίων ανέθεταν σε ανεξάρτητους διαχειριστές, ώστε να αποφεύγουν τις συγκρούσεις συμφερόντων. Ωστόσο ουδείς μέχρι σήμερα έχει φθάσει στο Οβάλ Γραφείο διαθέτοντας τόσα ενεργητικά όσα ο Ντόναλντ Τραμπ, εξ ου και ο άνευ προηγουμένου κίνδυνος. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ως παράδειγμα την ξενοδοχειακή αυτοκρατορία του, που εκτείνεται από την Τουρκία μέχρι την Ουρουγουάη, περνώντας από τις Φιλιππίνες και τη Νότια Κορέα. Ο Τραμπ διαθέτει επίσης γήπεδα γκολφ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Ιρλανδία καθώς και στη Βρετανία.
Ο δισεκατομμυριούχος έχει ανακοινώσει πως πιθανόν να μεταφέρει στα παιδιά του την καθημερινή διαχείρηση των επενδύσεών του. Ωστόσο αυτό δεν λύνει τα ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων, λέει στο Reuters ο Κένεθ Γκρος, δικηγόρος στην Ουάσινγκτον, «διότι τα συμφέροντα της οικογένειάς του, αυτά των παιδιών του, συνυπάρχουν με τα δικά του».
Άλλωστε για ορισμένους η άρνηση του Τραμπ να λαμβάνει τον προεδρικό μισθό οφείλεται σ' αυτό. Όπως εξηγεί ο ιστότοπος Politico, η προεδρική αμοιβή είναι «τόσο παλιά όσο και το πρώτο Κογκρέσο» και προβλέφθηκε ώστε «να εξασφαλίζει πως ο πρόεδρος υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι το αντίθετο».

1 σχόλιο

  1. Γιατί ο ΣΚΑΙ πλήρωσε την άδεια του τόσο χαμηλά 43,6 εκατ. ευρώ. σε σχέση με τους άλλους Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι 73,9 εκατ. ευρώ, τον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ, τον Χρήστο Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ?
    Διότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ΣΚΑΙ και η ΜΕΓΆΛΗ απήχηση των πολιτικών - ενημερωτικών του εκπομπών εκεί ήθελε να βάλει χέρι…..
    Διότι έτσι πουλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος έχει μάτια και αυτιά ανοικτά μπορεί άνετα να το διαπιστώσει ακριβέστατα.
    Πλέον ΟΛΕΣ οι πολιτικές – ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ πρωί μεσημέρι βράδυ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ειδήσεις, μαγκαζίνο κλπ αποπνέουν άρωμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσο αηδιαστικά που είναι να λυπάσαι τους παρουσιαστές ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!!! Αλλά και ντροπή τους που ένας αρκετά και κατά κάθε καλόπιστο πολίτη ανεξάρτητος προς όλους σταθμός, και με την δική τους συνεισφορά, κατάντησε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί μένουν εκεί και δεν τα βροοντούν κάτω και να φύγουν!!!!
    ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!
    ( Σπύρος Καλογήρου, είναι πολλά τα λεφτά Άρη…)
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση