Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

  Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο


  Βαρύτατο πένθος στην Κούβα καθώς την Παρασκευή το βράδυ πέθανε ο ιστορικός ηγέτης της χώρας και ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, σε ηλικία 90 ετών.
  Η σορός του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, "θα αποτεφρωθεί τις πρώτες ώρες του Σαββάτου" δήλωσε ο Ραούλ Κάστρο, σύμφωνα "σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο σύντροφος Φιντέλ".  
  Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Σαντιάγο ντε Κούβα (νότια). Στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, όπου θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις στην Κούβα προς τιμήν του αποθανόντος ηγέτη, μια πομπή με τις στάχτες του Κάστρο θα διασχίσει τη χώρα για τέσσερις ημέρες.
  Οι κουβανικές αρχές κήρυξαν εθνικό πένθος εννέα ημερών, κατά τη διάρκειά του θα διακοπούν "όλες οι δραστηριότητες και τα δημόσια θεάματα" διευκρινίζει το ανώτατο όργανο της κουβανικής κυβέρνησης, το συμβούλιο του Κράτους .
  Την ανακοίνωση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο έκανε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του, Ραούλ, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006. «Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 (χθες) το βράδυ», είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.
  Το σύντομο διάγγελμα του προέδρου κατέληξε με ένα βροντερό: "Hasta la victoria siempre!" ("Μέχρι τη νίκη" ) τη γνωστή φράση-ορόσημο του κομαντάντε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr