GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΠΟΙΟΣ αναλαμβάνει νέος Πρόεδρος στην Γερμανία...

Yannis Koutsomitis .   Τακτικός συμβιβασμός από τη Μέρκελ, κόντρα στους Βαυαρούς συντρόφους της CSU: Αποδέχθηκε την πρόταση των Σοσιαλδ...

 Τακτικός συμβιβασμός από τη Μέρκελ, κόντρα στους Βαυαρούς συντρόφους της CSU:
Αποδέχθηκε την πρόταση των Σοσιαλδημοκρατών να γίνει Πρόεδρος της χώρας ο Χανς-Βάλτερ Στάινμάγιερ.
Η επιλογή δείχνει κατ'εμέ ότι δεν βλέπει άλλες εναλλακτικές μετεκλογικών συνεργασιών πέραν του SPD.
Η εξέλιξη αυτή πιθανότατα στέλνει με καραμπόλα τον Μάρτιν Σουλτς στο Βερολίνο από τις Βρυξέλλες, αφού αυτός πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Στάινμαγιερ στο γερμανικό ΥπΕξ.
---------------------
Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ (CDU), συμφώνησε να στηρίξει την υποψηφιότητα του σοσιαλδημοκράτη Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ για την αντικατάσταση του Γιοακίμ Γκάουκ στο αξίωμα του προέδρου της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας.
Το τρίτο κόμμα της συγκυβέρνησης, το CSU, θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στην εβδομάδα. Κομματικές πηγές αναφέρουν πάντως πως είναι απίθανο να μην στηρίξει την πρόταση του CDU, αφού τα δύο κόμματα έχουν συναφή ιδεολογία και ακολουθούν κοινή πολιτική.
Οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν συναντηθεί αρκετές φορές για να καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση για τη διαδοχή Γκάουκ, με την τελευταία συνάντηση να λαμβάνει χώρα το βράδυ της Κυριακής.
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα διαδεχθεί τον Στάϊνμαγιερ στο ΥΠΕΞ, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος.
Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί στις 12 Φεβρουαρίου από το Κοινοβούλιο και από εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών πολιτειών της Γερμανίας.
Ο Σταϊνμάγερ θεωρείται ένα αξιοσέβαστο πολιτικό πρόσωπο, αλλά έχει κατακριθεί από μερικούς για τη σκληρή του στάση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται να ασκεί οξύτατη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας πως «μετά την εκλογή Τραμπ η εξωτειρκή πολιτική των ΗΠΑ θα γίνει πιο απρόβλεπτη και πιο δύσκολη».
Ακόμα, έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην Τουρκία για τις πρακτικές που ακολουθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση