GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους ανήλικους πρόσφυγες στη Λαμία

Οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή των παιδιών τους από το σχολείο και ζητούν την απομάκρυνση...


Οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή των παιδιών τους από το σχολείο και ζητούν την απομάκρυνση του διευθυντή.

Εξέλεξαν νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο και αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή των παιδιών τους από το σχολείο.

Την Τετάρτη το απόγευμα έχουν εκ νέου Γενική Συνέλευση όπου θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Στη 1:30 το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση και με τον Διευθυντή της Περιφερειακής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το lamiareport, οι γονείς θα συγκεντρώσουν υπογραφές από όλους τους γονείς για να υπάρχει ο ακριβής αριθμός πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά της έλευσης των ανήλικων προσφύγων στο σχολείο τους.

Επίσης υπάρχει ακόμη μια πρόταση από πολλούς γονείς για την οποία θα συγκεντρωθούν υπογραφές. Η πρόταση αφορά στην απομάκρυνση του Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι γονείς είναι εξοργισμένοι με την συμπεριφορά του Διευθυντή, αφού θεωρούν ότι εκείνος είναι υπεύθυνος που δεν ενημερωθήκαν έγκαιρα, όπως οι γονείς άλλων σχολείων, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

«Μας έλεγαν ότι είναι μια πρόταση για συζήτηση και ότι ακόμα δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις, ενώ ημέρες πριν είχε υπογραφεί το ΦΕΚ με τα σχολεία, που έχουν επιλεγεί και μέσα σε αυτά ήταν και το δικό μας χωρίς να έχουμε ιδέα. Χωρίς οι γονείς να έχουν ερωτηθεί...», έλεγε ένας από τους γονείς στο LamiaReport.

Αντιδράσεις και διαβουλεύσεις και στο Μοσχοχώρι

Σήμερα στις 18:00 οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης θα βρεθούν στο Μοσχοχώρι όπου θα ενημερώσουν τους γονείς τόσο του Δημοτικού, όσου και του Γυμνασίου για το θέμα της εκπαίδευσης των ανήλικων προσφύγων στα σχολεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και εκεί το κλίμα είναι αρνητικό μετά και την απόφαση που πήραν οι γονείς του δημοτικού στη Συνέλευση της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση