Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

  Οι Βρετανοί αρνούνται να πληρώσουν την ανακαίνιση του Μπάκιγχαμ


  Να πληρώσουν οι βασιλείς το... μάρμαρο στο Μπάκιγχαμ απαιτούν οι Βρετανοί. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου θα υποβληθούν σε έργα ανακαίνισης. Και οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν. Ήδη περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει σε διαδικτυακή καμπάνια απαιτώντας να πληρώσει η βασιλική οικογένεια τα έργα.
  «Υπάρχει μια γενική στεγαστική κρίση, μια κρίση του NHS (του βρετανικού δημόσιου συστήματος υγείας), η πολιτική λιτότητας επιβάλλει περικοπές σε πολλές σημαντικές υπηρεσίες. Και η βασιλική οικογένεια θα ήθελε να βρούμε τα χρήματα για να ανακαινίσουμε τα ανάκτορα του Μπακιγχαμ», καταγγέλλει ο συντάκτης του αιτήματος, ο διαφημιστής Μαρκ Τζόνσον.
  Αξιωματούχοι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ζήτησαν επίσης από τη βασιλική οικογένεια να βάλει το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσει αυτά τα έργα, στο πλαίσιο των οποίων θα αλλάξουν οι παλιές σωληνώσεις καθώς και η ηλεκτρική καλωδίωση, ηλικίας άνω των 60 ετών, είχαν εξηγήσει την Παρασκευή τα ανάκτορα.
  Η κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της για να χρηματοδοτηθεί από τους φορολογουμένους μέσω της αύξησης της ετήσιας δωρεάς προς τη βασιλική οικογένεια. Όμως τα έργα αυτά πρέπει να εγκριθούν και από το κοινοβούλιο.
  Σύμφωνα με το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' είναι επικεφαλής μιας προσωπικής περιουσίας που υπολογίζεται σε περίπου 498 εκατομμύρια ευρώ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Οι Βρετανοί αρνούνται να πληρώσουν την ανακαίνιση του Μπάκιγχαμ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr