GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν είσαι ο πρόεδρός μου: Χιλιάδες διαδηλωτές επιμένουν κατά του Τραμπ

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου σήμερα σε πόλεις των ΗΠΑ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρ...


Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου σήμερα σε πόλεις των ΗΠΑ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο, η οποία, όπως διατείνονται, απειλεί τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, μία ημέρα αφότου ένας διαδηλωτής δέχθηκε πυρά στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον.

Κινητοποιήσεις προγραμματίστηκαν στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, όπου οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ελπίζουν να συνεχιστεί το κίνημα που ξεκίνησε μετά την αιφνιδιαστική νίκη του μεγιστάνα των ακινήτων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν είσαι ο πρόεδρός μου!», πολλές χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης έως τον ουρανοξύστη Τραμπ.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι που η χώρα εξέλεξε ένα απίστευτα ανίκανο, μισογύνη, ρατσιστή με ένα πρόγραμμα που βασιζόταν στο μίσος», δήλωσε η 62χρονη Μέρι Φλόριν Μακμπράιντ, μια συνταξιούχος τραπεζικός από τη Νέα Υόρκη που κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα «όχι στον φασισμό στην Αμερική».

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και το Λος Άντζελες, όπου αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Διώξτε τον Τραμπ», «οι Μειονότητες έχουν αξία».

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι σχεδίαζαν να παραστούν στις κινητοποιήσεις στις τρεις πόλεις ή εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους. Οι οργανωτές επισήμαναν ότι δεν θα ανεχθούν περιστατικά βίας και βανδαλισμών.

Ώρες πριν από τις σημερινές διαδηλώσεις, ένας διαδηλωτής στο Πόρτλαντ τραυματίστηκε από πυρά καθώς συμμετείχε σε μια πορεία στη Γέφυρα Μόρισον. Αναμένεται να επιβιώσει, ωστόσο ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση