GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ του εισαγγελέα (παρά την αναίρεση) να ΜΗΝ ασκηθεί δίωξη στον Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.  Εξέλιξη-βόμβα είχαμε σήμερα στο θέμα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, σύμφωνα με απ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. 

Εξέλιξη-βόμβα είχαμε σήμερα στο θέμα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr..

Όπως είναι γνωστό, τον Αύγουστο έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο η αναίρεση κατά βουλεύματος που τον παρέπεμπε μόνο για πλημμέλημα και ζητήθηκε να σταλεί πίσω στο Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση για το έλλειμμα του 2009 προκειμένου να παραπεμφθεί και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Όντως η δικογραφία επανήλθε και χθες ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Κούτρας, που την είχε χρεωθεί και το πρώτο στάδιο, έκανε την εισήγησή του και προτείνει να μην ασκηθεί κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου διότι "δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις", όπως αναφέρει.

Τώρα, θα πρέπει να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο είτε θα κάνει δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα είτε θα την απορρίψει και θα προχωρήσει στην άσκηση κατηγορίας.

Η αναίρεση είχε γίνει δεκτή ύστερα από πρόταση της τότε αντεισαγγελέως (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) Ξένης Δημητρίου και στη συνέχεια ο Ισίδωρος Ντογιάκος, πριν αποχωρήσει από τη θέση του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών, διαβίβασε τη δικογραφία στον κ. Κούτρα.

Το Ποινικό Τμήμα με την υπ΄ υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Κατά το σχετικό  σκεπτικό, "η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος..."

2 σχόλια

  1. Τιμωρείστε κανέναν κλεφτοκοτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Γεωργίου τον προστατεύουν τώρα οι Αμερικανοί. Μάλιστα στη βίλα που τον έβαλαν,τη φυλάνε μέρα νύχτα. Γιατί τόσο ενδιαφέρον οι Αμερικανοί για το Γεωργίου;
    Αυτοί μας τον έστειλαν το 2010,αποσπασμένο από το ΔΝΤ,με αίτημα του ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση