GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού πίνουμε καφέ με θέα στο κέντρο

Ένας καφές με την παρέα πάντα μοιάζει ιδανική επιλογή για έξοδο. Όταν δε μάλιστα συνοδεύεται και από απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη ή κ...


Ένας καφές με την παρέα πάντα μοιάζει ιδανική επιλογή για έξοδο.

Όταν δε μάλιστα συνοδεύεται και από απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη ή κάποιο άλλο μνημείο της πόλης, τότε φαντάζει πραγματικά ονειρική επιλογή.

Επιλέξαμε, λοιπόν, οχτώ cafes στην πόλη που εκτός από αρωματικό καφέ θα σας σερβίρουν και την... Αθήνα στο ποτήρι!

City Zen

Με ατού του την εκπληκτική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας στέκια στην πόλη.

Το all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως, με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική –εντύπωση θα σας προκαλέσει η διακόσμηση με τις vintage ραπτομηχανές στον τοίχο– αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Περισσότερα για το City Zen

Αθηναίων Πολιτεία

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με φόντο το επιβλητικό μνημείο της Αθήνας, το Αθηναίων Πολιτεία αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς στον κεντρικό πεζόδρομο του Θησείου.

Το υπέροχο νεοκλασικό, διατηρητέο κτήριο, όπου στεγάζεται, χρονολογείται στο 1908 και αρχικά λειτούργησε ως μεγαλομπακάλικο.

Ανακαινισμένο, με σεβασμό στην ιστορικότητα και την παράδοση, το Αθηναίων Πολιτεία αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης τόσο των ντόπιων, αμετανόητων λάτρεων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας όσο και των επισκεπτών του.

Προτιμήστε το για να απολαύσετε τον καφέ σας με φόντο την ονειρική Ακρόπολη. Εξαιρετικός λόγος για να το επιλέξετε, επίσης, και τα λαχταριστά, χειροποίητα γλυκά, τα οποία παρασκευάζονται σπιτικά στην κουζίνα του Αθηναίων Πολιτεία.

Δύο από τα πιο γλυκά best sellers του είναι το σουφλέ σοκολάτας και το ζεστό γαλακτομπούρεκο.

Πληροφορίες
Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου 33, Θησείο, τηλ. 210 3413795, http://athinaionpoliteia.gr, fb page: Αθηναίων Πολιτεία

Cafe Μουσείου Ακρόπολης

Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, το cafe- εστιατόριό του προσφέρει εκπληκτική θέα στον ιερό βράχο, τόσο από τον εσωτερικό του χώρο που περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες, όσο και από την εξωτερική βεράντα του.

Ο κατάλογος του φαγητού αποτελείται από προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας, ενώ σε καθημερινή βάση διατίθεται και πιάτο ημέρας βασισμένο σε τοπικές συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ακόμη, καθημερινά έως τις 12.00 μπορείτε να απολαύσετε και πλούσιο, ελληνικό, παραδοσιακό πρωινό.

Τέλος, για τους μικρούς συνοδούς σας υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού.

Πληροφορίες
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλ. 210 9000915, http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/kafe-estiatorio

A for Athens

Στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Μοναστηράκι, αποτελεί hot spot της πόλης για την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και τα εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Το A for Athens είναι αγαπημένο μέρος για καφέ και ποτό, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που λατρεύουν την τοποθεσία του και τον chill out χώρο του.

Πληροφορίες
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3244244

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση