GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ερντογάν απειλεί την Ε.Ε. με δημοψήφισμα: Αν δεν μας θέλετε, να το πείτε

Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι θέλουν να ωθήσουν την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη διαδικασία για την ...


Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι θέλουν να ωθήσουν την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη διαδικασία για την ένταξή της στην ΕΕ και ανέφερε πως υπάρχει η επιλογή να προκηρυχθεί δημοψήφισμα για να αποφασιστεί το ζήτημα, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Η ΕΕ επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε απ' αυτή τη διαδικασία της ένταξης. Αν δεν μας θέλουν, ας το κάνουν ξεκάθαρα γνωστό, ας πάρουν την απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet.

«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη. Αν χρειαστεί, αργότερα, μπορεί να συμβουλευτούμε κι εμείς τον λαό μας», δήλωσε.

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Βρετανίας με το Brexit, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Κι εμείς μπορούμε να ρωτήσουμε τον λαό μας».

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται, ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία έχουν ενταθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει διώξεις, η έκταση των οποίων έχει προκαλέσει ανησυχία και επικρίσεις από τους δυτικούς εταίρους της Τουρκίας.

Εκτός από τους ύποπτους για συμμετοχή στο πραξικόπημα, οι διώξεις έχουν επίσης στόχο τις τελευταίες εβδομάδες τη φιλοκουρδική αντιπολίτευση και δημοσιογράφους.

«Ορισμένοι λένε: "Πρέπει να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης". Γιατί να την άρουμε τώρα;», δήλωσε ο Ερντογάν στη Hurriyet.

Χθες, ο Ερντογάν επανέλαβε πως θα επικυρώσει την επαναφορά της θανατικής ποινής, αν το τουρκικό κοινοβούλιο ψηφίσει προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις ευρωπαϊκές επικρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση