GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου – Αυτή είναι η ομάδα του Τραμπ - ΦΩΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταρτίζει την πρώτη λίστα υποψήφιων στελεχών της κυβέρνησης του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στις «θέσεις-κλειδιά» θα τ...


Ο Ντόναλντ Τραμπ καταρτίζει την πρώτη λίστα υποψήφιων στελεχών της κυβέρνησης του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στις «θέσεις-κλειδιά» θα τοποθετηθούν άνθρωποι που του συμπαραστάθηκαν κατά την προεκλογική εκστρατεία, στη διάρκεια της οποίας αρκετά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αποστασιοποιήθηκαν από την υποψηφιότητά του.
Ο Γερουσιαστής Τζεφ Σέσιονς από την Αλαμπάμα, θερμός υποστηρικτής του Τραμπ στη Γερουσία, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να είναι ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στον Τραμπ.
Ο απόστρατος στρατηγός Μάικλ Φλιν, αναφέρεται ως πιθανή επιλογή για τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, ενώ είχε ουσιαστικό ρόλο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, πολλές φορές μιλώντας πριν από τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.
Παράλληλα, συμβουλεύει ιδιωτικά τον Τραμπ σε ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. «Ο ίδιος, ασκεί μία ήρεμη επιρροή στον Τραμπ», ανέφερε πηγή που έχει γνώση για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να επιλεγούν τα στελέχη της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς, αλλά και ο Γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ από το Τενεσί, θεωρούνται πιθανές επιλογές για τη θέση του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών.
Ο Κόρκερ είναι πρόεδρος στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Τόσο ο Γκίνγκριτς, όσο και ο Κόρκερ, αξιολογήθηκαν ως πιθανές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ, την περίοδο της επιλογής πιθανών αντιπροέδρων, για να επιλέξει τελικά τον κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρινς Πρίμπους, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που ήταν ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του Τραμπ στην περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας, θεωρείται πιθανή επιλογή για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.
Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, μία πιθανή επιλογή είναι ο αναπληρωτής του Πρίμπους, ο στρατηγιστής Σιαν Σπάισερ.
Η υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Κέλι Ανν Κόνγουεϊ, που είχε ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των “προεδρικών” προεκλογικών εμφανίσεων του Τραμπ, αξιολογείται ως πιθανή υψηλόβαθμη σύμβουλος στο Λευκό Οίκο.
Ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, που υποστήριξε δημόσια τον Τραμπ, μετά την αποχώρησή του από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, θεωρείται υποψήφιος για το υπουργείο Παιδείας.
Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όπως κι ο Πίτερ Κίνγκ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος από τη Νέα Υόρκη, θεωρούνται πιθανές επιλογές για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Ο Μάικ Ρότζερς, πρώην πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι πιθανό να αναλάβει τη διεύθυνση της CIA.
Το επιτελείο του Τραμπ, που ασχολείται με την κατάρτιση της λίστας των στελεχών της κυβέρνησης του, έχει σελίδα στο διαδίκτυο (https://www.greatagain.gov/), αλλά και λογαριασμό στο Twitter (@transition2017), υποσχόμενο ότι θα παρέχει ενημέρωση για τις επιλογές σύμφωνα με δημοσίευμα του “Politico.”
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση