Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

  Ο Ερντογάν απειλεί με δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ


  Με δημοψήφισμα για τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων απειλεί ο Ταγίπ Ερντογάν τις Βρυξέλλες. Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να θέσει σε δημοψήφισμα, μέσα στο 2017, το αν θα συνεχιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ. Ενώ προειδοποίησε ακόμη ότι οι Βρυξέλλες «να πάρουν μια απόφαση» αναφορικά με την ένταξη της Τουρκίας.
  Σε ομιλία του στην Άγκυρα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να είναι υπομονετικοί μέχρι το τέλος του χρόνου και στη συνέχεια είπε πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μια ψηφοφορία για την ένταξη στην ΕΕ.
  Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής --μια κίνηση που το πιθανότερο είναι πως θα έβαζε τέλος σε οποιαδήποτε ελπίδα της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ--, αν το κοινοβούλιο ψηφίσει σχετικό νόμο, και δήλωσε πως κι αυτό μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος.
  Οι Τούρκοι αναμένεται να ψηφίσουν για τις αλλαγές του συντάγματος την ερχόμενη άνοιξη. Στις αλλαγές αυτές περιλαμβάνεται η ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν ώστε να δημιουργηθεί ένα προεδρικό σύστημα παρόμοιο μ' αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ ή τη Γαλλία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο Ερντογάν απειλεί με δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr