GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΚΡΗΞΗ Φίλη στον Τσίπρα! "Φεύγω, κάνεις ανασχηματισμό Καμμένου - Ιερώνυμου..."

Εκτός κυβέρνησης έμεινε τελικά ο Νίκος Φίλης καθώς είχε εκφράσει την άρνησή του να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας. Ο πρώην υπου...

Εκτός κυβέρνησης έμεινε τελικά ο Νίκος Φίλης καθώς είχε εκφράσει την άρνησή του να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας απάντησε αρνητικά στα υπουργεία που του προτάθηκαν από τον Πρωθυπουργό λέγοντας του χαρακτηριστικά: 'Αν είναι να κάνεις ανασχηματισμό Καμμένου - Ιερώνυμου καλύτερα να μείνω εκτός'.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο απερχόμενος υπουργός είχε έντονο διάλογο, το βράδυ της Παρασκευής, με τον πρωθυπουργό λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης, που βρισκόταν στο... δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα από τα Χανιά, δέχτηκε το τηλεφώνημα από το Μαξίμου, για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό πως θα αλλάξει υπουργείο. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα 'εκρηκτικό' διάλογο, με τον Νίκο Φίλη να προτείνει μια εναλλακτική στον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή και έτσι ο Νίκος Φίλης μένει εκτός κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Νίκο Φίλη, που την Παρασκευή βρισκόταν στα Χανιά, για να τον ενημερώσει πως είχε αποφασίσει να τον πάρει από το υπουργείο Παιδείας και να τον μετακινήσει στο υπουργείο Εσωτερικών. Αλλά ο Νίκος Φίλης αρνήθηκε, με τον Αλέξη Τσίπρα να αντιπροτείνει το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο αρνήθηκε επίσης ο πρώην υπουργός.

Ο Νίκος Φίλης στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από το Μαξίμου απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι ή θα παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας ή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε θέσει βέτο για τον Ν. Φίλη και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό από την Ινδονησία όπου βρισκόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου ο Πρωθυπουργός είπε στον Νίκο Φίλη: «Πρέπει να παραμείνεις στην κυβέρνηση αλλά δεν μπορώ να σε κρατήσω στο υπουργείο Παιδείας. Πρέπει να κλείσουμε το μέτωπο με την Εκκλησία σε αυτήν την φάση και δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Τότε ο πρώην υπουργός Παιδείας φέρεται να απάντησε: «με εμφανίζεις ως αποτυχημένο υπουργό με αυτή σου την κίνηση και δείχνεις ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω στα αιτήματα της Εκκλησίας. Λυπάμαι δεν μπορώ παρά να παραμείνω βουλευτής αν δεν είμαι στο υπουργείο Παιδείας», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά από σχεδόν δύο ώρες τηλεφωνικών επικοινωνιών ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε ότι ο Ν. Φίλης ήταν αμετάπειστος και αποφάσισε να τοποθετήσει στην θέση του τον Κ. Γαβρόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση