GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η Τουρκία χρησιμοποιεί ναζιστικές μεθόδους"

Ως μη προσήκουσες για μια χώρα, η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τουρκικής η...


Ως μη προσήκουσες για μια χώρα, η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας κατά των αντιπολιτευομένων και του Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF).
   Ο Ζαν Aσελμπορν θέτει μάλιστα και θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν, ούτως ή άλλως, «θεωρητικά ανασταλεί» είπε, υποστηρίζοντας ότι εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή δεν θα πρέπει πλέον κανείς να συζητά ούτως η άλλως για το θέμα αυτό. Εκτίμησε δε, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να της επιβάλει οικονομικές κυρώσεις ως μέσον πίεσης. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, εν τούτοις, δεν τάσσεται ακόμα υπέρ της εκδίωξής της από το ΝΑΤΟ στη δεδομένη χρονική συγκυρία στιγμή.
   Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει θέσει εκτός ισχύος το κράτος δικαίου και δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο «οδηγίες χρήσεως δικτατορίας». Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σε πρώην υπαλλήλους του θυμίζει «μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζί», όπως είπε ο κ. Άσελμπορν και επισήμανε ότι η Τουρκία υποδαυλίζει ένα κλίμα φόβου στη χώρα.
   Λαμβανομένης υπόψη της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, υπογράμμισε: «χρειαζόμαστε την Τουρκία ως Ευρώπη ώστε να καταφέρει να οργανώσει τις προσφυγικές ροές με αξιοπρεπή τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση