GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Τραμπ! Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...

Μετά από μεγάλο εκλογικό θρίλερ, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου. Ανατράπηκαν όλες οι δημοσκοπήσεις και όλοι αντι...

Μετά από μεγάλο εκλογικό θρίλερ, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου. Ανατράπηκαν όλες οι δημοσκοπήσεις και όλοι αντιμετωπίζουν με αγωνία την επόμενη μέρα...

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συνεχάρη σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα παραμείνουν «ισχυροί και στενοί εταίροι στο εμπόριο, την ασφάλεια και την άμυνα».
«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ντόναλντ Τραμπ που εξελέγη νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ύστερα από μια σκληρή εκστρατεία», δήλωσε η Μέι σε ανακοίνωση.
«Η Βρετανία και οι ΗΠΑ έχουν μια διαρκή και ειδική σχέση με βάση τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του επιχειρείν. Είμαστε και θα παραμείνουμε ισχυροί και στενοί εταίροι στο εμπόριο, την ασφάλεια και την άμυνα», δήλωσε η Μεί.
«Ανυπομονώ να εργαστώ με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οικοδομώντας αυτούς τους δεσμούς προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των εθνών μας τα επόμενα χρόνια».

Το κείμενο της επιστολής-πρόσκλησης Γιούνκερ-Τουσκ
“Eκφράζουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στην εκλογή του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ έχει τις ρίζες της στις κοινές αξίες της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της πίστης στην οικονομία της αγοράς. Στο πέρασμα των χρόνων, η ΕΕ και οι ΗΠΑ εργάστηκαν μαζί για να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία στους πολίτες μας και σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να ενισχύσουμε τις διατλαντικές σχέσεις.
Μόνο μέσω της στενής συνεργασίας μπορούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να κάνουν τη διαφορά όταν αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς προηγούμενο όπως το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος , οι απειλές κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση.
Ευτυχώς, η στρατηγική συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ είναι ευρεία και βαθιά: από τις κοινές μας προσπάθειες για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ως τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ στην αντιμετώπιση των απειλών στην ασφάλεια της γειτονίας της Ευρώπης στην ανατολή και στο νότο και ως τις διαπραγματεύσεις για τη Διατλαντική Σyμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου και Εpενδύσεων (TTIP), δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι δεσμοί που μας συνδέουν παραμένουν ισχυροί και διαρκείς.
Θα πρέπει να παγιώσουμε τις γέφυρες που έχουμε χτίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Αμερική, της οποίας τα δημοκρατικά ιδεώδη ήταν πάντοτε φάρος ελπίδας για όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να επενδύει στις εταιρικές της σχέσεις με φίλους και συμμάχους.
Για να βοηθήσουν να φέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερεία στους πολίτες μας και σε όλο τον κόσμο. Δράττουμε αυτήν την ευκαιρία και σας καλούμε να επισκεφθείτε την Ευρώπη για μια Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ όσο το δυνατό συντομότερα, η οποία θα μας επιτρέψει να προσδιορίσουμε τις σχέσεις μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια”.

Συγχαρητήρια Σαρλ Μισέλ σε Τραμπ
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ συνεχάρη τον νικητή των εκλογών στις αμερικανικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ διατυπώνοντας την ελπίδα οτι "το Βέλγιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται κοινές αξίες, όπως η ελευθερία και η ανοχή. "
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον κόσμο" αναφερει επισης στην επιστολή του ο Βέλγος πρωθυπουργός , επισημαινοντας ταυτόχρονα οτι χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ μια ισχυρή ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Καταλήγοντας ο Σαρλ Μισέλ εκφράζει την ελπίδα οτι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης και να εγγυώνται την κοινή ασφάλεια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ελπίδες Ερντογάν για θετικά βήματα στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε θετικά βήματα στη Μέση Ανατολή και στον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλον τον κόσμο.
"Ελπίζω πως αυτή η επιλογή του αμερικανικού λαού θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν θετικά βήματα στον κόσμο όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες, τη δημοκρατία και τις εξελίξεις στην περιοχή μας", ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Ρέντσι: Η ιταλοαμερικανική φιλία είναι ισχυρή
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που είχε εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον, συνεχάρη σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και τόνισε ότι οι σχέσεις Ιταλίας- ΗΠΑ παραμένουν ισχυρές.
«Του εύχομαι τα καλύτερα. Η ιταλοαμερικανική φιλία είναι ισχυρή», δήλωσε ο Ρέντσι κατά την έναρξη ομιλίας του στη Ρώμη.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες σε όλο τον κόσμο που είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους προς την Κλίντον και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έσπευσαν να τον καταδικάσουν την Τετάρτη, λέγοντας ότι παίρνοντας σαφή στάση αποδυνάμωσε τη διεθνή θέση της Ρώμης.

Ο Αμερικανικός Τύπος προσπαθεί να αποδώσει το "απρόσμενο" αποτέλεσμα των εκλογών, με τον πλανήτη να παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και αγορά.


ΝΑΤΟ: Η ηγεσία των ΗΠΑ είναι πιο σημαντική από ποτέ
Η ηγεσία της Ουάσινγκτον είναι «πιο σημαντική από ποτέ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, εκτιμώντας ότι «μια ισχυρή Συμμαχία είναι καλή για τις ΗΠΑ και καλή για την Ευρώπη».
«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο δύσκολο περιβάλλον ασφαλείας, κυρίως σε ό,τι αφορά τον υβριδικό πόλεμο, τις κυβερνοεπιθέσεις, την απειλή της τρομοκρατίας», εξήγησε ο Στόλτενμπεργκ σε ανακοίνωσή του.
«Η ηγεσία των ΗΠΑ είναι πιο σημαντική από ποτέ», υπογράμμισε ο ίδιος.
Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Τραμπ σχετικά με τους όρους που επιθυμεί να θέσει για την άμυνα των συμμάχων των ΗΠΑ, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι οι εγγυήσεις για την ασφάλεια είναι άνευ όρων.
«Ανυπομονώ να συναντήσω τον Τραμπ σύντομα και να τον καλωσορίσω στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ του χρόνου για να συζητήσουμε πώς θα προχωρήσουμε», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Συγχαρητήρια από Γιούνκερ σε Τραμπ, ο οποίος τον καλεί στις Βρυξέλλες



Θερμά συγχαρητήρια Ντουτέρτε σε Τραμπ

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε εξέφρασε "θερμά συγχαρητήρια" στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και προσβλέπει να εργαστεί μαζί του για την προαγωγή των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα o υπουργός αρμόδιος για την επικοινωνία του προέδρου Μάρτιν Άνταναρ.
Ο Ντουτέρτε που εξέφραζε σχεδόν καθημερινά την οργή του με τη διακυβέρνηση Ομπάμα και είχε απειλήσει επανειλημμένα να θέσει τέρμα σε μια από τις πιο σημαντικές συμμαχίες της Ουάσινγκτον στην Ασία, χαιρέτισε την επιτυχία του δημοκρατικού συστήματος των ΗΠΑ και τον αμερικανικό τρόπο ζωής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Ντουτέρτε "προσβλέπει στη συνεργασία με την επερχόμενη κυβέρνηση για την προαγωγή των σχέσεων Φιλιππινών-ΗΠΑ που εδράζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, στο αμοιβαίο όφελος και στην κοινή δέσμευση στα δημοκρατικά ιδεώδη και στην κυριαρχία του κράτους δικαίου", τόνισε ο 'Ανταναρ.



Συγχαρητήρια Πούτιν σε Τραμπ
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις θα βελτιωθούν.
Ο Πούτιν "εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνεργασία προκειμένου να εξέλθουν οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την παρούσα κατάσταση κρίσης", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα "πως θα υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, που θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού και θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη τις θέσεις αμφότερων των πλευρών προς το συμφέρον των λαών (τους) και της διεθνούς κοινότητας", σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Τούρκος πρωθυπουργός για νίκη Τραμπ: Ευκαιρία να προωθηθούν οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις
Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συνεχάρη σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι είναι μια ευκαιρία για να προωθηθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις.
Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια «νέα σελίδα» θα ανοίξει στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις αν η Ουάσινγκτον εκδώσει τον τούρκο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορεί η Τουρκία ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
«Δημιουργείται μια ευκαιρία για τον νέο πρόεδρο να προωθήσει τις σχέσεις με πολιτικές που λαμβάνουν υπόψη τη μάχη της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση