GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναστασιάδης: Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επέδειξε ευελιξία

Έτοιμος να προβεί στα απαραίτητα διαβήματα για να ξαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό από το σημείο που διακόπηκε προς την κατεύθυνση...


Έτοιμος να προβεί στα απαραίτητα διαβήματα για να ξαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό από το σημείο που διακόπηκε προς την κατεύθυνση μίας κοινά αποδεκτής λύσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Εξηγώντας το πώς φτάσαμε στο ναυάγιο, τόνισε ότι στο Μοντ Πελεράν αποδέχθηκε αντί της αρχικής συμφωνίας να καθοριστούν κριτήρια με ελαφρά απόκλιση, όμως η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επέδειξε την απαραίτητη ευελιξία και το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούμε στη διακοπή του διαλόγου. Όπως ανέφερε, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί πρότεινε, κατ'αντίθεση των συμφωνηθέντων, ο αριθμός των Ελληνικυπρίων που θα επέστρεφαν να μην υπερβαίνει τις 65.000.

“Κατέβαλα συμβιβαστικές προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αριθμοί που διεκδικούσα δεν θα απέκλειαν σημαντικές περιοχές για τους Ελληνοκυπρίους”, τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως εξάντλησε κάθε όριο.

Πάντως, διεμήνυσε πως κατά τη γνώμη του δεν έχει χαθεί καμία ευκαιρία και επεσήμανε πως υπάρχει συμφωνία για το εδαφικό, καθώς τα τρία κριτήρια συμφωνήθηκαν και οι αποκλίσεις ως προς την έκταση του εδάφους είναι ελάχιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση