GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ στις κρίσιμες πολιτείες με προβάδισμα Τραμπ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ, καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν πως η μάχη μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντ...


Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ, καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν πως η μάχη μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ θα κριθεί... στο νήμα.
Ήδη από τις πρώτες ώρες της καταμέτρησης έγινε σαφές ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει σίγουρα την Ιντιάνα και το Κεντάκι (κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη), ενώ η Χίλαρι Κλίντον το Βερμόντ (επίσης αναμενόμενο). Ο Τραμπ φαίνεται ακόμα να κερδίζει τη δυτική Βιρτζίνια και την Αλαμπάμα.
Η αμφίρροπη ανατολική πολιτεία της Νότιας Καρολίνας καταλήγει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών, ενώ τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι αμφίρροπα στις ανατολικές Πολιτείες της Τζόρτζια και της Βιρτζίνια, όπως και στο Οχάιο και το Νιου Χάμσαϊρ, την ώρα που και στη Φλόριντα οι δύο υποψήφιοι είναι πολύ κοντά. Ενδεικτικό είναι ότι με καταμετρημένο το 88% των ψήφων στη Φλόριντα, το ποσοστό των Τραμπ και Κλίντον ήταν το ίδιο: 49%.
Οι κάλπες έκλεισαν σε 16 ακόμα πολιτείες στις 3 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος (Αλαμπάμα, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Φλόριντα, Ιλινόις, Μέιν, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Μισσισιπή, Μισούρι, Νιου Χαμσάιρ, Νιου Τζέρσει, Οκλαχόμα, Πενσιλβάνια, Ροντ Άιλαντ, Τενεσί, Ουάσινγκτον D.C.) και σύμφωνα με εκτιμήσεις η Χίλαρι Κλίντον κερδίζει σε Μέριλαντ, Ντέλαγουερ, Ιλινοϊ, Ρόουντ Άιλαντ, Ουάσινγκτον DC, Νιου Τζέρσι και Μασαχουσέτη, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ σε Οκλαχόμα, Τενεσί και Μισισιπή.
Στις 4 τα ξημερώματα οι κάλπες έκλεισαν σε Νέα Υόρκη, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Κάνσας, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Λουιζιάνα, Μινεσσότα, Νεμπράσκα, Ουάιομινγκ, Κολοράντο, Νέο Μεξικό και Αριζόνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Χίλαρι Κλίντον θα κερδίσει τη Νέα Υόρκη, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, το Ουαϊόμινγκ, το Τέξας, το Αρκάνσας, τη βόρεια και τη νότια Ντακότα.
Συνολικά, αυτήν την ώρα εκτιμάται σύμφωνα με το CNN ότι η Κλίντον διαθέτει 104 εκλέκτορες από τους 270 που χρειάζονται για την εκλογή προέδρου, ενώ ο Τραμπ 136 εκλέκτορες.
Η Κλίντον έχει πάντως περισσότερες επιλογές για να φθάσει τις 270 ψήφους, ενώ ο Τραμπ χρειάζεται να σαρώσει και στις έξι κρίσιμες πολιτείες (Οχάιο, Φλόριντα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσιλβάνια, Νιου Χάμσαϊρ, Βιρτζίνια) για να κερδίσει. Μια νίκη της Κλίντον είτε στο Οχάιο είτε στη Φλόριντα είναι πιθανό να κλείσει την πόρτα στον Τραμπ.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC προβλέπει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ποιες πολιτείες κερδίζουν μέχρι τώρα οι δύο υποψήφιοι:
Χίλαρι Κλίντον (10): Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ, Βέρμοντ, Μέριλαντ, Ιλινόι, Ντελαγουέρ, Νιού Τζέρσεϊ, Μασαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ, Ουάσινγκτον DC
Ντόναλντ Τραμπ (16): Κεντάκι, Ιντιάνα, Μισισιπί, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί, Νότια Καρολίνα, Αλαμπάμα, Οκλαχόμα, Κάνσας, Νεμπράσκα, Ουαϊόμινγκ, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Τέξας, Αρκάνσας, Λουιζιάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση