GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακανόνιστος ύπνος και παράλειψη πρωινού κάνουν παχύσαρκα τα παιδιά

Τα παιδιά που κάνουν ακανόνιστο ύπνο και όταν ξυπνάνε, δεν τρώνε πρωινό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παχύνουν, σύμφωνα με μια ν...


Τα παιδιά που κάνουν ακανόνιστο ύπνο και όταν ξυπνάνε, δεν τρώνε πρωινό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παχύνουν, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη θέτει σε αμφισβήτηση την πεποίθηση ότι η παχυσαρκία είναι μόνο θέμα πολύ φαγητού και σωματικής αδράνειας, αλλά δείχνει ότι υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι μάλιστα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο ακανόνιστος ύπνος και η έλλειψη πρωινού αυξάνουν την όρεξη την υπόλοιπη μέρα και την τάση για κατανάλωση τροφίμων και ποτών με πολλές θερμίδες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ιβόν Κέλι του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Pediatrics" της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέλυσαν στοιχεία για παιδιά που γεννήθηκαν από 19.244 οικογένειες.

Η μελέτη βρήκε, επίσης, ότι αν ένα παιδί γεννιέται από μητέρα που καπνίζει, αυξάνει η πιθανότητα να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Το ίδιο, επίσης, συμβαίνει αν γεννήθηκε από υπέρβαρη ή παχύσαρκη μητέρα, οπότε το παιδί τείνει να αποκτά παραπανίσια κιλά και το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση