GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Σήμερα θα συζητήσουμε για την πρόοδο της Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ

"Σήμερα θα ακούσουμε από τους θεσμούς τι έχει γίνει. Θέλουμε να δούμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και μετά ίσως θα μπορώ να απαντ...


"Σήμερα θα ακούσουμε από τους θεσμούς τι έχει γίνει. Θέλουμε να δούμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και μετά ίσως θα μπορώ να απαντήσω αν θα είμαστε έτοιμοι στις 5 Δεκεμβρίου", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Η προσπάθεια είναι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου να έχει γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος. Το ΔΝΤ πρέπει να έχει μια σαφή εικόνα των μεταρρυθμίσεων και το επόμενο βήμα θα είναι να συνεδριάσει μέχρι το τέλος του έτους (σ.σ. για τη στάση που θα κρατήσει) είπε.

"Μας το έχουν υποσχεθεί τον Μάιο όταν είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα στο θέμα του χρέους αν αυτό χρειάζεται" συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να ληφθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος παρέπεμψε στην απόφαση του Eurogroup τον Μάιο. "Σίγουρα δεν θα πάρουμε απόφαση σήμερα" ανέφερε.

Το τι χρειάζεται για το χρέος συναρτάται από πολλές παραμέτρους: ανάπτυξη, πληθωρισμό, δεσμεύσεις της Ελλάδας. Αυτή τη συζήτηση θα την συνεχίσουμε στις 5 Δεκεμβρίου... Σήμερα μιλάμε για την πρόοδο και μιλάμε μόνο για ό,τι έχουμε τον μήνα Νοέμβριο, κατέληξε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση