GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς την Τετάρτη

Τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και σήμερα Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η συντονισ...


Τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και σήμερα Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μένοντας σταθερή στις επιδιώξεις της για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων για την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή καταγγέλλει «τις άδικες επιθέσεις εναντίον των συμβολαιογράφων και μεθοδεύσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά, ότι κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ».
Κατ’ εξαίρεση, σημειώνει η συντονιστική επιτροπή, «θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».
Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδίκησης από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση