GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται την Πέμπτη οι εκδηλώσεις

Ανοικτές παραμένουν για δεύτερη ημέρα οι πύλες του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο των εορτασμών της 43ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητ...


Ανοικτές παραμένουν για δεύτερη ημέρα οι πύλες του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο των εορτασμών της 43ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών, ώστε οι πολίτες να αποτίσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της 17ης Νοέμβρη. Μάλιστα, πριν από λίγο, κατέθεσαν στεφάνι ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Σαραντατρία χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ, Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού. Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, υψώνεται και φέτος, για άλλη μία φορά, η σημαία του Πολυτεχνείου «με τα αιτήματα αναβαπτισμένα στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Ο τριήμερος εορτασμός θα φτάσει αύριο, Πέμπτη, στο αποκορύφωμά του, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι.

Εξάλλου, το ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 08:30, έως τις 13:00 και αναμένεται, εκτός από τους πολίτες, να καταθέσουν στεφάνια διάφοροι φορείς και θεσμικοί παράγοντες. Ως είθισται, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου, με ομιλίες από τους φορείς που απαρτίζουν την επιτροπή ευρτασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση