GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωθυπουργός Βρετανίας: Το Brexit θα γίνει κανονικά

Το Brexit προχωρά κανονικά, είναι το μήνυμα που στέλνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώ δηλώνει βέβαιη ότι θα κερδίσει ...


Το Brexit προχωρά κανονικά, είναι το μήνυμα που στέλνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώ δηλώνει βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση που ανατρέπει τη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού, η κ. Μέι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στους Ευρωπαίους αξιωματούχους η κ. Μέι επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμά της για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας και πως η διαδικασία εξόδου θα ξεκινήσει έως τα τέλη Μαρτίου.

Σε υψηλό 4 εβδομάδων η λίρα

Πάντως φαίνεται ότι οι αγορές δεν πιστεύουν στο σκληρό λόγο της Μέι. Κοντά σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων κινείτο σήμερα η στερλίνα και αναμένεται να έχει την καλύτερη εβδομάδα της από τον Μάρτιο, έχοντας καταγράψει άλμα μετά τη χθεσινή απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου της Βρετανίας.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι είναι πλέον βέβαιοι πως δεν επίκειται ένα σκληρό Brexit. Οι αγορές ελπίζουν ότι οι βουλευτές –η πλειονότητα των οποίων τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του Ιουνίου– τώρα θα αναθαρρήσουν και θα πιέσουν προκειμένου η Βρετανία να διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση