GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είναι το να είσαι «demisexual»

Ένας νέος όρος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων ολοένα και πιο συχνά συναντάται στο διαδίκτυο: «Demisexual». «Είναι οι άν...


Ένας νέος όρος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων ολοένα και πιο συχνά συναντάται στο διαδίκτυο: «Demisexual». «Είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται σεξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ ορισμένοι έχουν μικρό έως καθόλου σεξουαλικό ενδιαφέρον», είναι ο ορισμός σύμφωνα με την ιστοσελίδα demisexuality.org.
Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως σε αντίθεση με την σεξουαλική συμπεριφορά, η σεξουαλική έλξη δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να εξαναγκαστεί.
Σε αντίθεση με τους ασέξουαλ, όπου κάποιος μπορεί να αισθάνεται λίγη έως καθόλου σεξουαλική έλξη ή ενδιαφέρον για σεξ, οι «ντεμισέξουαλ» αισθάνονται σεξουαλική έλξη, αλλά μόνο όταν έχουν βαθύ συναισθηματικό δεσμό με ένα άλλο πρόσωπο.
Με τον νέο αυτό σεξουαλικό προσανατολισμό ασχολήθηκε και η συγγραφέας Μέριλ Ουίλιαμς σε άρθρο της στην Washington Post για την εύρεση της σεξουαλικότητά της και πώς είναι η ζωή της ως «demisexual».
Εξηγώντας τι σημαίνει για εκείνη το να είναι «demisexual», η Ουίλιαμς έγραψε: «Στα ραντεβού που έχω κάνει στη ζωή μου, συχνά περιγράφω την σεξουαλικότητα μου ως “θέλω λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθώ”».
«Πριν από χρόνια αισθανόμουν ενοχές για την απογοήτευση που μπορεί να ένιωθαν τα ραντεβού μου. Δεν θέλω να αισθάνομαι υποχρεωμένη ότι πρέπει να εξηγώ στους ανθρώπους για ποιο λόγο δεν είμαι έτοιμη να αισθάνομαι οικεία… γενικά μου αρέσουν όσοι είναι έξυπνοι και έχουν αίσθηση του χιούμορ», έγραψε η συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση