GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Μετά το Eurogroup μπορεί να σας πω για την Ελλάδα

Επιφυλάξεις, μέχρι να ακούσει τους εκπροσώπους των δανειστών και την αξιολόγησή τους για την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogrou...


Επιφυλάξεις, μέχρι να ακούσει τους εκπροσώπους των δανειστών και την αξιολόγησή τους για την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες. «Σήμερα θα ακούσουμε από τους εκπροσώπους των θεσμών την πρόοδο που έχει σημειωθεί με τις συζητήσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και μετά ίσως μπορέσω να σας απαντήσω αν θα είμαστε έτοιμοι ως τις 5 Δεκεμβρίου», απάντησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη πρόοδος σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα πριν το τέλος του χρόνου. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος σε μια σειρά μεταρρυθμίσεις, αλλά και στα δημοσιονομικά τις επόμενες χρονιές», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και προσέθεσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ πριν το τέλος του έτους.

«Αυτό είχαν υποσχεθεί το Μάιο. Είχαν πει ότι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εφόσον είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», προσέθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την προοπτική λήψης μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος πριν από το τέλος του έτους, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί σήμερα η έκτασή τους. Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι θα έχει συμβεί ως το δεύτερο εξάμηνο του 2018, που λήγει το πρόγραμμα, με μεγέθη όπως η οικονομική ανάπτυξη, τα επιτόκια, ο πληθωρισμός, αλλά και τι δεσμεύσεις θα έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση