GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές ΗΠΑ: Στο παιχνίδι μπαίνει το FBI στο final countdown!

Προβάδισμα 4 μονάδων δίνουν στη Χίλαρι Κλίντον ξεχωριστές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ...


Προβάδισμα 4 μονάδων δίνουν στη Χίλαρι Κλίντον ξεχωριστές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ιστορική αναμέτρηση για την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ. Η εκλογική αναμέτρηση είναι ντέρμπι, όσο λίγες φορές στην πρόσφατη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε δημοσκόπηση του CBS News που δημοσιεύθηκε σήμερα, η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται με διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, με 45% έναντι 41%. Άλλη δημοσκόπηση του Bloomberg Politics-Selzer & Co δείχνει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται του Ρεμπουμπλικανού αντιπάλου της με διαφορά με τριών ποσοστιαίων μονάδων (44%-41%).

Σε δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post , η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της. Το 47% δήλωσε ότι υποστηρίζει την Κλίντον και το 43% δήλωσε πως υποστηρίζει τον Τραμπ. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους συν/πλην 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Το FBI στο παιχνίδι

Λίγες ώρες πριν τη λήξη της αμφιλεγόμενης προεκλογικής αναμέτρησης, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο. Ο Κόμεϊ έχει συγκεντρώσει τα πυρά τόσο του Δημοκρατικού Κόμματος, όσο και των Ρεπουμπλικάνων, για τους χειρισμούς που έκανε στην υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Οι Δημοκρατικοί καταλογίζουν αστοχία ενεργειών στο FBI, αναφορικά με την ενεργοποίηση της δεύτερης έρευνας για την υπόθεση της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι μετά και τη χθεσινή νέα απαλλαγή της Κλίντον από το FBI, καταλογίζουν με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ, νέα προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.
Από την πλευρά του, ο Κόμεϊ με επιστολή του προς το Κογκρέσο, υποστηρίζει ότι η υπηρεσία του εργάστηκε χωρίς διακοπή προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα και επεξεργασία των νέων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ δε βρήκε κάποιο λόγο προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή της αξιολόγησης που είχε κάνει για την ίδια υπόθεση, τον περασμένο Ιούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση