GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο θα κοστίζει το... αμερικανικό iPhone που υποσχέθηκε ο Τραμπ

Προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχονταν: «Θα κάνω την Apple να κατασκευάζει τους υπολογιστές και τα iPhone στις ΗΠΑ και όχι στην Κίνα»....


Προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχονταν: «Θα κάνω την Apple να κατασκευάζει τους υπολογιστές και τα iPhone στις ΗΠΑ και όχι στην Κίνα». Το μήνυμά του ήταν σαφές. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για Αμερικανούς και η χώρα θα γίνονταν «great again».
Η Apple αναπτύσσει το iPhone και άλλα προϊόντα της στην έδρα της εταιρείας, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας όμως η παραγωγή του γίνεται μέχρι στιγμής εξολοκλήρου στην Κίνα, όπως συμβαίνει και με σχεδόν όλα τα smartphone του ανταγωνισμού.
Η Apple ζήτησε από την Foxconn να υπολογίσοει το κόστος μιας πιθανής μεταφοράς της παραγωγής στις ΗΠΑ. Η Foxconn υπολόγισε ότι στην πράξη το κόστος παραγαγωής σε ένα τέτοιο σενάριο θα διπλασιαζόταν.
Επίσης, ο καθηγητής Τζέισον Ντέντρικ από το Πανεπιστήμιο Συρακουσών στη Νέα Υόρκη, ο οποίος μελετά την παγκοσμιοποίηση της βιομηχανίας πληροφορικής, καταλήγει σε διαφορετικά στοιχεία:
- Αν το κινητό συναρμολογούνταν στις ΗΠΑ από εξαρτήματα που εισάγονταν, το κόστος ανά τεμάχιο θα αυξανόταν κατά 30-40 δολάρια, λόγω του υψηλότερου μισθολογικού κόστους, το οποίο στην Κίνα περιορίζεται μόλις στα 5 δολάρια.
- Σε περίπτωση όμως που τα iPhone κατασκευάζονταν εξ΄ ολοκλήρου στις ΗΠΑ, τότε το κόστος θα αυξάνονταν κατά 80 με 90 δολάρια.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση