GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο συνθέτης Leon Russell

Ο συνθέτης Leon Russell, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, πέθανε, το βράδυ του Σαββάτου, στο σπίτι του στο Νάσ...


Ο συνθέτης Leon Russell, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, πέθανε, το βράδυ του Σαββάτου, στο σπίτι του στο Νάσβιλ, σε ηλικία 74 ετών.

O Russell, γνωστός για τα τραγούδια του «Shine a Light» και «A Song for You», ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε ηλικία 14 ετών. Στην αρχή της σόλο καριέρας του, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, έκανε σημαντική καριέρα, με το όνομα Hank Wilson, στην κάντρι μουσική.

Ο τραγουδοποιός είχε συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως ο Elton John και οι Rolling Stones στο τραγούδι «Shine a Light» που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ τους του 1972 «Exile on Main St.».

Ο Leon Russell, που απέκτησε το δικό του αστέρι στο Rock and Roll Hall of Fame το 2011, σκόπευε να κάνει περιοδεία μέσα στο 2017.

ΠΗΓΗ:nytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση