Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

  Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος


  Καθ' οδόν για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Αμερικανός πρόεδρος.
  Από νωρίς υπάρχει μεγάλη προσέλευση των πολιτών που θα βρίσκονται στο ακροατήριο για να ακούσουν την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στο Ίδρυμα «Νιάρχος». Ενδεικτικό είναι ότι σχηματίστηκε ουρά 500 μέτρων στην είσοδο του Ιδρύματος.
  Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφτηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και η αμερικανική αντιπροσωπεία ζήτησε να συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο μόνο ανταποκριτές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ο προσωπικός του φωτογράφος.
  Αυτός είναι και ο λόγος που η επίσκεψη στην Ακρόπολη δεν καλύπτεται απ' ευθείας από ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
  Για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, καθ' όλη τη διάρκειας της ημέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου). Παράλληλα, κλειστοί είναι οι σταθμοί «Ακρόπολη» και «Φιξ» του Μετρό, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η λεωφόρος Συγγρού.
  Το μεσημέρι θα ακολουθήσει μία ισχυρή συμβολικά ομιλία, πολιτική παρακαταθήκη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, από το βήμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
  Παρά το γεγονός ότι η αρχική επιλογή της Πνύκας απορρίφθηκε, η πρόθεση και μόνο για ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ στην κοιτίδα της Δημοκρατίας με φόντο την Ακρόπολη είναι ενδεικτική των μηνυμάτων που θέλει να στείλει ο Μπαράκ Ομπάμα στο κλείσιμο της οκταετίας του ως ισχυρότερος ηγέτης του πλανήτη. Ήδη, στο διεθνή Τύπο γίνεται αναφορά στο «όνειρο του Ομπάμα να μιλήσει για τη Δημοκρατία μπροστά στον Παρθενώνα, στην γενέτειρα της ίδιας της Δημοκρατίας».
  Με τα μηνύματα στήριξης για το χρέος, το προσφυγικό και το Κυπριακό να αποτελούν πλέον γεγονός από τις τοποθετήσεις του Ομπάμα κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στην Αθήνα, ο λόγος του αναμένεται να επικεντρωθεί στη σημασία της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία αμφότερα απειλούνται ευθέως από τις ακροδεξιές και ξενοφοβικές δυνάμεις που αναπτύσσονται ραγδαία και στις δύο όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού.
  Χωρίς να κατονομάσει τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να υπογραμμίσει τα υπέρτατα αγαθά τα οποία τίθενται πλέον υπό αμφισβήτηση από τις πολιτικές δυνάμεις του συντηρητισμού που γιγαντώνονται, στέλνοντας έτσι μήνυμα και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς Παρίσι και Βερολίνο εισέρχονται σε προεκλογική περίοδο με ακροδεξιά στοιχεία να εμφανίζουν γεωμετρική αύξηση στα ποσοστά τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος Rating: 5 Reviewed By: Press- gr