GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Louisa May Alcott: Doodle για τη συγγραφέα του θρυλικού Little Women

Tη  Louisa May Alcott τιμά στο σημερινό της Doodle η Google. H Louisa May Alcott γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1832 και πέθανε 6 Μαρτί...


Tη Louisa May Alcott τιμά στο σημερινό της Doodle η Google.
H Louisa May Alcott γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1832 και πέθανε 6 Μαρτίου 1888) και ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας.
Τόπος καταγωγής της Louisa May Alcott ήταν η Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Μαζί με τις τρεις αδελφές της, Άννα, Ελίζαμπεθ και Μέι εκπαιδεύτηκαν από τον πατέρα τους, τον φιλόσοφο και δάσκαλο Bronson Alcott. Μεγάλωσαν με τα χριστιανικά «πιστεύω» της μητέρας τους, Αμπιγκέιλ Μέι. Η συγγραφέας Louisa May Alcott πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Βοστόνη και στο Κόνκορντ, μεγάλωσε σαν την πρωταγωνίστρια της, την Τζόζεφιν Μάρτς, παίζοντας όπως τα αγόρια. Η μικρή Louisa May Alcott είχε πάθος για τη γραφή, είχε πλούσια φαντασία και έλεγε ιστορίες στις αδελφές. Έκανε θεατρικές παραστάσεις στο αχυρώνα του σπιτιού τους, που συνήθως έπαιζε το κακό ρόλο ή την κακιά βασίλισσα.

Η καριέρα της Louisa May Alcott

Η καριέρα της Louisa May Alcott ξεκίνησε με την ποίηση και σύντομες ιστορίες σε περιοδικά. Σε ηλικία 22 ετών η Louisa May Alcott κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο "Flower Fables", δηλαδή Μύθοι λουλουδιων. Στη συνέχεια, έκανε βιβλίο τις επιστολές της που έστελνε στο σπίτι της, όταν δούλευε ως νοσοκόμα στον εμφύλιο πόλεμο, όπου αρρώστησε και έγραψε το βιβλίο Ιστορίες νοσοκομείου. Το 1867, ο εκδότης της Louisa May Alcott, Τόμας Νάιλς της ζήτησε να γράψει ένα μυθιστόρημα για κορίτσια. Από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 1868, έγραψε το κλασικό μυθιστόρημα «Μικρές Κυρίες», βασισμένο σε προσωπικές της εμπειρίες. Άλλα έργα της είναι τα Ένα ρομαντικο κοριτσι,Μικροί κύριοιΤα αγόρια της Τζο,Οι Μικρές κυρίες παντρεύονταιΤο παιδί του τσίρκουΤα οκτώ ξαδέρφια και τα ΔιαθέσειςΕργασία και Ένας Μεφιστοφελής του καιρού μας, τα τρία τελευταία όμως δεν είχαν τόση απήχηση.

Η Louisa May Alcott έγραψε πάνω από 30 βιβλία.
Στις 6 Μαρτίου του 1888 η Louisa May Alcott άφησε την τελευταία της πνοή, δυο μέρες μετά από τον θάνατο του πατέρα της. Τάφηκε στο Κόνκορντ. Έχει διακριθεί ως συγγραφέας, αν και ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός.

Η υπόθεση του Little women της Louisa May Alcott 

Η Μεγκ, η Μπεθ, η Τζο και η Άμι, οι τέσσερις κόρες του δόκτορα Μαρτς, αγαπούν τρυφερά η μια την άλλη. Όμως, ακόμα και οι πιο αγαπημένες οικογένειες γνωρίζουν δύσκολες στιγμές: ο κ. Μαρτς έφυγε για τον πόλεμο και δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στο σπίτι. Ίσως οι μικρές να μην πάρουν δώρα τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς, έχουν μια χαριτωμένη μητέρα, που ξέρει να τις μαθαίνει ν’ ανακαλύπτουν την καλή πλευρά κάθε πράγματος. Και, σε λίγο, βρίσκουν κι ένα σύντροφο στα παιχνίδια τους, το γείτονά τους Λόρι Λόρενς. Αλλά, ξαφνικά, μένουν ολομόναχες. Ο πατέρας τους πέφτει άρρωστος βαριά κι η μητέρα τους πρέπει να πάει να του παρασταθεί. Οι μεγάλες περιπέτειες αρχίζουν. . . Η Μεγκ είναι λογική, η Τζο ζωηρή, ένα αληθινό «αγοροκόριτσο», η Μπεθ πολύ γλυκιά κι η Άμι ένα διαβολάκι, ίσως κάπως παραχαϊδεμένη. Καθεμιά τους γνωρίζει τις δοκιμασίες της εκείνο το χρόνο κι όταν έρχονται πια τα Χριστούγεννα, ο αναγνώστης έχει μάθει να γνωρίζει τις κόρες του δόκτορα Μαρτς και να τις αγαπάει. . .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση