GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

MIA BOΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Nikos Sansis χρονογράφημα MIA BOΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ Σήμερα της Αγίας Αικατερίνης και κάποιες δουλειές με έφεραν στην πόλη της Α...


Nikos Sansis

χρονογράφημα

MIA BOΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
Σήμερα της Αγίας Αικατερίνης και κάποιες δουλειές με έφεραν στην πόλη της Αίγινας. Τοπίο διαφορετικό από το αντίστοιχο του καλοκαιριού. Μουντό γκριζο με λαδιά θάλασσα. Μα όμορφη όπως πάντα.
Ο κόσμος στα καφενεία λιγότερος σαφως. Η κουβέντα για χθεσινό βραδινά ποδοσφαιρομπασκετικά συμβάντα. Πράσινες και κόκκινες λεκτικές πιρουέτες. Στο Προποτζιδικο του Κολοκουβαρου όλοι οι μέλλοντες εκατομμυριούχοι συζητουν πως εχασαν με παρολίγο συνδυασμό.
Επόμενη στάση στο κεντρο Τυπου. Λίγοι καθημερινοί πελατες στις πολιτικές εφημεριδες, «κλεφτοματακηδες» στις αντιστοιχες αθλητικές.
Μετα στο φουρνο του Μπόγρη. Ο μάστορας απων παει για ξεκουραση. Η ευγενική γυναίκα του παντα προθυμη να εξυπηρετησει τον καθενα. Κόπασε η δουλεια μετρημενες οι πωλήσεις ψωμιου κλπ εδεσματων. Στην τραπεζα Πίστεως κόσμος ουρά στο ΑΤΜ. Παραξενο φαινόμενο.
Μετα στην Αφαίας για μικροψωνια και χαζεμα. Αρχισαν τα μαγαζια να στολίζουν τις βιτρινες τους και να φωτιζουν τα πραγματα τους. Λιγος ο κοσμος όμως που κυκλοφορεί. Λίγα τα ψωνια. Ολοι μαζεμμενοι με την κατασταση που υπάρχει. Μονο τα απαραίτητα και τα χειμωνιάτικα.
Στο ΣΜ Κρητικου φορεσαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Εκει μεσα οι περισσοτεροι νέοι και χαμογελαστοί. Τους πειραζω τους κουρντιζω και αυτοι ανταποκρίνονται. Στο χασαπικο με το διδυμο της χαρας και πληρους εξυπηρετησης. Στα τυρια αρκετοι με τις παραξενιές τους αλλα τα παιδια είναι όλα του Ιωβ. Στο μαναβικο ο κερβερος με το φοβερο χιουμορ που ενώ σε βλεπει τι ψωνίζεις κτυπαει τι χρωστάς. Εμπειρος με χρονια στο κουρμπετι. Το τι βλέπουν τα ματακια του δεν περιγραφεται. Με όλους όμως μια κουβεντα. Μικρη η κοινωνία, νοιωθεις ότι για τους τριτους υπάρχεις, με τις τοσες καλημερες. Πάμε για το ταμείο. Τα χρονια πολλα στην εορταζουσα. Πληρωμή. Σακκούλες στο ποδήλατο και δρόμο για το σπίτι…….
νικος σανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση