Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

  Από σέξι Mister Cyprus, καλόγερος σε μοναστήρι της Κύπρου


  Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης, πλέον μοναχός Νύφων, έχει κατακλύσει το κυπριακό διαδίκτυο εξ’ αιτίας της προσωπικής του ιστορίας.
  Σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου στο taxidiaris.blogspot.com.cy, και φιλοξενεί το city.sigmalive.com, η ζωή του πριν αποφασίσει να ακολουθήσει τον μοναχισμό ήταν παρασάγγας αλλιώτικη.
  «Δεν ήταν εύκολη απόφαση να αφήσεις, συγγενείς, φίλους και την άνεση της ζωής και να αφοσιωθείς σε μια σκληρή μοναστική δοκιμασία. Το 1995 σε ηλικία 24 ετών, συμμετείχα σε ανδρικά καλλιστεία, κατακτώντας την πρώτη θέση και η συνέχεια ήταν να εκπροσωπήσω την Κύπρο στην Ταϊλάνδη».
  Στο blog το αφιέρωμα αφορά την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου που βρίσκεται στη δασική περιοχή Τροόδους, Μέσα Ποταμός και υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκεί περιήγηση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται ο μοναχός Νύφων, με φίλους και συγγενείς που βρέθηκαν εκεί για να το επισκεφθούν.
  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο μοναχός αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του Θεού και οικειοθελώς επέλεξε να εγκαταλείψει την υπόλοιπη κοινωνία ζώντας το υπόλοιπο της ζωής του με προσευχή και περισυλλογή σε ένα μοναστήρι.
  Ο μοναχός μιλάει και για την δυσκολία των οικείων του να δεχτούν την απόφαση του να εγκαταλείψει τα εγκόσμια, δείχνοντας κατανόηση σε όσους δυσκολεύονται να δεχτούν αντίστοιχες αποφάσεις.
  «Φαίνεται τόσο διαφορετικό και δύσκολο να γίνει αποδεκτό. Για χρόνια οι ίδιοι οι γονείς μου δεν μπορούσαν να δεχτούν, ότι εγκατέλειψα τις σπουδές και τη ζωή μου για να αφιερωθώ στο Θεό…».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Από σέξι Mister Cyprus, καλόγερος σε μοναστήρι της Κύπρου Rating: 5 Reviewed By: Press- gr