Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

  Κέρδη στο Χρηματιστήριο με τη... βοήθεια του οίκου Moody's


  Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κινείται σε ανοδική τροχιά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 630 μονάδων και το Γενικό Δείκτη Τιμών να μηδενίζει τις απώλειες που κατέγραφε από τις αρχές του έτους.

  Μοχλό της ανόδου της αγοράς απετέλεσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, το οποίο πυροδότησε η αναβάθμιση του outlook των ελληνικών τραπεζών σε σταθερό από αρνητικό από τον οίκο αξιολόγησης Moody΄s, ο οποίος «βλέπει» επιστροφή των τραπεζών στην κερδοφορία.

  O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας, στις 631,21 μονάδες, σημειώνοντας ισχυρή άνοδο 2,50%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο στην μετά Brexit περίοδο και το υψηλότερο από τη συνεδρίαση της 9ης Ιουνίου 2016. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 85,218 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 159.454.434 μετοχές.

  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,53%.

  Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+7,16%), του Πετρελαίου (+5,37%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,07%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,10%). Αντιθέτως, πτώση σημείωσε μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (-0,71%).

  Ανοδικά κινήθηκαν 72 μετοχές, 43 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κέρδη στο Χρηματιστήριο με τη... βοήθεια του οίκου Moody's Rating: 5 Reviewed By: Press- gr