Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

  O Φίλης: Τόλμησε να τα βάλει με το ιερατείο κι έχασε

  Από τον Διονύση Σταμάτη.

  Άλλος ένας υπουργός στα ελληνικά χρονικά που προσπάθησε να διευθετήσει τους ρόλους της εκκλησίας και του υπουργείου παιδείας χωριστά και να γίνομεν ένα μοντέρνο κράτος όπως σε όλη την Ευρώπη , απέτυχε. Τρείς μέρες πριν τον ανασχηματισμό ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τον κ. Φίλη προβληματικό…

  Όσοι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, άνθρωποι των γραμμάτων προσπάθησαν να σπάσουν το απόστημα του κλήρου στη παιδεία απέτυχαν. « Όσοι απέτυχαν, όσοι ξεπέσουν , τι δύσκολο να αντικρίσουν τες ματιές τες κρύες που θα τους δείχνουν ότι είναι βάρος…» λέει ο Καβάφης. Ο άνθρωπος που έδωσε στον κ. Τσίπρα όλη την Αυγή για να τον υπερασπίζεται ακόμα και σε λάθος επιλογές έφυγε με λύπη και αγανάκτηση από το υπουργείο παιδείας γιατί ο κ. Καμμένος –λένε- είπε στον Αρχιεπίσκοπο: «όποτε και για οποιοδήποτε λόγο θέλεις, εγώ ρίχνω την Κυβέρνηση..»

  Κι έτσι το μάθημα των θρησκευτικών θα συνεχίσει τον ομολογιακό του χαρακτήρα, οι θεολόγοι θα κηρύσσουν τα θαύματα, τα λείψανα, παντόφλες και ζώνες αγίων τα οποία θα θωρακίζουν τους μαθητές από κάθε είδος αμαρτία και ξεστράτισμα.

  Αμήν
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: O Φίλης: Τόλμησε να τα βάλει με το ιερατείο κι έχασε Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr