GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο serial killer και βιαστής που μπέρδεψε ακόμη και τη Σκότλαντ Γιαρντ

Ακόμη και τη Σκότλαντ Γιαρντ κατάφερε να μπερδέψει. Ο αρχιεπιθεωρητής του τμήματος ανθρωποκτονιών που -τελικά- τον συνέλαβε τον χαρακτή...


Ακόμη και τη Σκότλαντ Γιαρντ κατάφερε να μπερδέψει. Ο αρχιεπιθεωρητής του τμήματος ανθρωποκτονιών που -τελικά- τον συνέλαβε τον χαρακτήρισε ως "ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος που συνάντησε ποτέ". Ο λόγος για τον 41χρονο Στίβεν Πορτ, σεφ στο επάγγελμα. Ο 41χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια για το θάνατο 4 νεαρών ανδρών, ηλικίας 21 έως 25 ετών.
Ο Πορτ γνώριζε τα θύματά του σε ιστοσελίδες γνωριμιών. Κάποιους κατάφερε να τους παρασύρει στο διαμέρισμά του. Αφού τους νάρκωνε με το GHB, το λεγόμενο και "ναρκωτικό του βιασμού", τους βίαζε ενώ ήταν αναίσθητοι και τους άφηνε να πεθάνουν. Κατόπιν, πέταγε τα πτώματα σε ένα νεκροταφείο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σπίτι του. Η αρχή του τέλους για τον 41χρονο serial killer ήρθε όταν μια γυναίκα, που έβγαζε βόλτα τον σκύλο της, βρήκε δύο πτώματα, πάνω σε ταφόπλακες, στη διάρκεια ενός μήνα.
Το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι που εξέταζε την υπόθεση του επέβαλε την ποινή των ισόβιων χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.
"Αυτά τα διαβολικά εγκλήματα σοκάρισαν ολόκληρες οικογένειες, μια ολόκληρη κοινότητα και ένα ολόκληρο έθνος" είπε ο αρχιεπιθεωρητής Τιμ Ντάφιλντ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. "Ο Πορτ είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στα 28 χρόνια της καριέρας μου και η ποινή των ισοβίων είναι η μόνη κατάλληλη τιμωρία υπό αυτές τις συνθήκες", πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.
Συγγενείς των θυμάτων κατηγόρησαν την αστυνομία ότι καθυστέρησε πολύ να συνδέσει μεταξύ τους τα εγκλήματα, παρά τις ομοιότητες που παρουσίαζαν και η Σκότλαντ Γιαρντ έχει παραδεχτεί ότι έχασε ορισμένες "ευκαιρίες" να επιλύσει εγκαίρως την υπόθεση. Η αστυνομία ερευνά ξανά 58 θανάτους που σχετίζονται με τη χρήση του GHB τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση