GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γερμανική Süddeutsche: Ο Τσίπρας απομάκρυνε όσους δεν εμπιστεύεται...

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σχολιάζει ότι με τον ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει τόσο στην αλλαγή, όσο και στη συνέ...


Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σχολιάζει ότι με τον ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει τόσο στην αλλαγή, όσο και στη συνέχεια:

«Απομάκρυνε όλους εκείνους που δεν εμπιστεύεται και οι οποίοι σαμποτάρουν εδώ και μήνες την μεταρρυθμιστική του πορεία. Όσοι στηρίζουν μεν την πολιτική του, αλλά απρόθυμα, δεν απομακρύνθηκαν, αλλά μετακινήθηκαν σε άλλα υπουργεία όπου ενοχλούν λιγότερο. Ο στενότερος κύκλος εξουσίας όμως παραμένει, όπως επίσης οι υπουργοί που μέχρι στιγμής συνεργάστηκαν εποικοδομητικά με τους πιστωτές. Το μήνυμα του Τσίπρα:

Εμμένουμε στις μεταρρυθμίσεις και τις εφαρμόζουμε. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντελήφθη ότι εάν θέλει να επιβιώσει πολιτικά, θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή την βασανιστική εναλλαγή μεταξύ μεταρρύθμισης και οπισθοδρόμησης που χαρακτηρίζει την ελληνική πολιτική των τελευταίων ετών: Η χώρα υποφέρει, αλλά δεν βγαίνει από τον Γολγοθά της. Ο ανασχηματισμός έρχεται να ανοίξει το δρόμο για τη γρήγορη υλοποίηση. Εάν πετύχει, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη το Δεκέμβριο συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους. Αυτό θα συνιστούσε σημαντική επιτυχία για τον Τσίπρα και θα ήταν μεγάλη ανάσα για τη χώρα που δοκιμάζεται από τη λιτότητα. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις περικοπές, την οικονομική στασιμότητα, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησής τους. Το νέο σύνθημα του Τσίπρα ακούει στο ‘κλείσε τα μάτια και προχώρα'. Άγνωστο εάν πετύχει αυτή η συνταγή. Εντούτοις, προφανώς δεν έχει άλλη επιλογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση