GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Sueddeutsche: Κρίση, Έλληνες και μυστικά

«Κρίση, Έλληνες και μυστικά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στην είδηση που δημοσίευσε την Τρ...


«Κρίση, Έλληνες και μυστικά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στην είδηση που δημοσίευσε την Τρίτη ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση πέντε υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στο Βερολίνο με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔNT στο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Το άρθρο επισημαίνει: «’Μια τέτοια συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί’ δήλωσε εκπρόσωπος του Σόιμπλε την Τετάρτη το μεσημέρι. Το υπουργείο διαψεύδει το δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για μια ‘συνάντηση με αντικείμενο την κρίση, διότι δεν υπάρχει κρίση. Βρισκόμαστε σε εποικοδομητικές συνομιλίες για τις προόδους που κάνει η Ελλάδα κατά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων της'. Επίσης η εκπρόσωπος δήλωσε πως το υπουργείο δεν θέλει να συμμετάσχει σε εικασίες. Το ερώτημα εάν ήταν ο Σόιμπλε αυτός που συγκάλεσε τη συνάντηση την Παρασκευή το βράδυ και αργότερα την ματαίωσε, η εκπρόσωπος το άφησε αναπάντητο όπως επίσης πότε θα γίνουν αυτές οι συνομιλίες. Η μυστικοπάθεια του υπουργείου Οικονομικών ξενίζει. Καταρχάς διότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες είχαν επιβεβαιώσει το ταξίδι τους. Αλλά και γιατί είναι προφανές ότι ο χρόνος πιέζει».
Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε νέες πιστώσεις προς την Ελλάδα γίνονται σε ένα δυσμενές πολιτικό περιβάλλον. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ θα πρέπει στα μέσα Δεκεμβρίου να λογοδοτήσει σε δικαστήριο της Γαλλίας. Υπάρχει η υπόνοια ότι η Λαγκάρντ, την εποχή που ήταν υπουργός διευκόλυνε παράνομα αποζημίωση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί… Η κλήση της στο δικαστήριο αποδυναμώνει τη θέση της δεδομένου ότι δυο Ευρωπαίοι προκάτοχοί της, ο Ισπανός Ροντρίγκο Ράτο και ο Γάλλος Ντομινίκ Στρος Καν έπρεπε να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση