GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απροστάτευτος ο... κύβος του Ρούμπικ: Δεν αποτελεί trademark

Χάθηκε η δικαστική μάχη για να είναι ο διάσημος κύβος του Ρούμπικ κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark). Το γερμανικό δικαστήριο απεφ...


Χάθηκε η δικαστική μάχη για να είναι ο διάσημος κύβος του Ρούμπικ κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark). Το γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη πως το σχήμα του δεν επαρκεί για να τον προστατεύσει από τις αντιγραφές.
Ο κύβος του Ρούμπικ, το διάσημο παιχνίδι - σπαζοκεφαλιά, επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο Έρνο Ρούμπικ. Περισσότεροι από 350 εκατομμύρια κύβοι έχουν πωληθεί σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Η βρετανική εταιρεία Seven Towers, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του κύβου του Ρούμπικ, κατοχύρωσε το 1999 το σχήμα του ως ένα τρισδιάστατο ευρωπαϊκό εμπορικό σήμα στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πνευματική Ιδιοκτησία (EUIPO).
Όμως η γερμανική βιομηχανία παιγνιδιών Simba Toys αμφισβήτησε το 2006 την προστασία του εμπορικού σήματος υποστηρίζοντας ότι η ικανότητα του κύβου να περιστρέφονται οι πλευρές του θα έπρεπε να προστατεύεται ως ευρεσιτεχνία και όχι ως εμπορικό σήμα.
Οι ευρεσιτεχνίες επιτρέπουν στους εφευρέτες να εμποδίζουν ανταγωνιστές να χρησιμοποιήσουν για εμπορικούς σκοπούς τις εφευρέσεις τους χωρίς την έγκρισή τους για μια ορισμένη χρονική περίοδο, ενώ τα εμπορικά σήματα δίνουν στους κατόχους της πνευματικής ιδιοκτησίας αποκλειστικό και μόνιμο δικαίωμα στα σχέδια, λογότυπα, φράσεις ή λέξεις τους για όσο καιρό τα χρησιμοποιούν.
Οι δικαστές του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν με τα επιχειρήματα της Simba Toys. Η απόφαση είναι οριστική και δεν υπάρχει δικαίωμα έφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση