GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας Trump μας χρειαζότανε!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος. Να, τώρα που το «αμερικανικό όνειρο» παίρνει την εκδίκησή του, διαλύοντας τη δημοκρατική υποκ...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος.

Να, τώρα που το «αμερικανικό όνειρο» παίρνει την εκδίκησή του, διαλύοντας τη δημοκρατική υποκρισία και τη σοσιαλιστική απάτη, εκείνων που έκτισαν τον κόσμο του Donald J. Trump!

«Think like a billionaire», ήταν το τίτλος και το μήνυμα του βιβλίου του Trump που διάβαζα ένα βράδυ, ακούγοντας Ντμίτρι Σοστακόβιτς! Πώς δένουν αυτά; Ανατρίχιασε ο γιος μου! Δένουν θα σου πει ο Slavoj Žižek και άφησε τον Noam Chomsky να «χτυπιέται» μαζί με μια σειρά άλλων αμερικανών και ευρωπαίων διανοουμένων που ποτέ δεν κατάλαβαν τον έντιμο ιστορικό Tony Judt!

Η μουσική του Σοστακόβιτς σαρκάζει και ειρωνεύεται με οξείες αντιθέσεις αυτούς και αυτά (σχέσεις) που δομούν την αίσθηση προόδου στον κόσμο μέσω βάρβαρων αναπαραστάσεων της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Η ξιφολόγχη που διαπερνούσε από πίσω και από κάτω προς τα πάνω τον Καντάφι, προσφέροντας διασκέδαση στη Hillary Clinton, συμβόλιζε τον θάνατο της όποιας δημοκρατικής ευαισθησίας, το τέλος μιας δραματικά υποκριτικής εποχής, όπου η ανάπτυξη της αγοράς συνδέθηκε παραμορφωτικά με τη δημοκρατική ανάπτυξη των κοινωνιών και τους «ανθρωπιστικούς πολέμους». Μετά από την εικόνα της Hillary να ξεκαρδίζεται στα γέλια μπροστά στην οθόνη, όπου προβάλλονταν τα αποτροπιαστικά βασανιστήρια εναντίον του Καντάφι, το απόλυτο κιτς με τον Trump να κάθεται μπροστά στο λευκό πιάνο, «στολισμένο» με τη «μοιραία» γυναίκα του, στο «χρυσαφένιο» διαμέρισμά τους στον Trump Tower, ήταν κάτι λιγότερο απεχθές!

Μάλλον ο Trump κέρδισε ως «λιγότερο αποκρουστικός» σε σχέση με την Hillary Clinton! Και αυτό αν δεν το καταλάβουμε δεν θα έχουμε καταλάβει τίποτε από τη δραματική δεξιά στροφή στον κόσμο μας. Το «αμερικανικό όνειρο» υπερκαταναλώθηκε από τους δημοκράτες και τους φιλελεύθερους και διαλεκτικώς επανέρχεται πλέον ορμητικά για να πάρει εκδίκηση.

Στο βαθμό που η σοσιαλδημοκρατία ξεφούσκωσε, επιταχύνοντας το ξεφούσκωμα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, επειδή λιγούρικα υιοθέτησε το νεοφιλελεύθερο πρότυπο, την επικίνδυνη κοινωνικά χρηματοπιστωτική μεγέθυνση και μια νέα μορφή πολέμου που αποσταθεροποιούσε το διεθνές σύστημα ασφαλείας - αναρχοποιώντας διαρκώς μεγαλύτερα τμήματα κρίσιμων γεωπολιτικώς περιοχών - την ελπίδα για ευημερία των διαρκώς περισσότερο φτωχοποιούμενων ή απειλούμενων με πτώχευση εξέφρασαν φυσιολογικά αγύρτες της ακροδεξιάς και γκλαμουριάρικες τηλεπερσόνες κενές περιεχομένου, τύπου Trump. Ο Donald Trump δεν έρχεται ως εγγυητής του «αμερικανικού ονείρου», αλλά ως εκδικητής του «αμερικανικού ονείρου»! Εκφράζει την απογοήτευση ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας στις ΗΠΑ - και όχι μόνον - από την διάψευση στην πράξη της διακηρυγμένης πολιτικής και ηθικής της σοσιαλδημοκρατίας.

Στον βαθμό που η σοσιαλδημοκρατία έχασε την επαφή της με τα «welfare systems» και το Κράτος Δικαίου, όπως και με την ειρήνη στον κόσμο, το μόνο που απέμεινε είναι το «αμερικανικό όνειρο», μια μέρα ο φτωχός να ξυπνήσει πλούσιος και ισχυρός! Αυτό το «όνειρο» σκότωσε τελευταίο η σοσιαλδημοκρατία και ασφαλώς οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ! Ε, αυτό το «όνειρο» νεκρανασταίνεται σήμερα και αντιδραστικά φέρνει τον Trump στον Λευκό Οίκο για εκδίκηση, μαζί με την κιτς παρέα του και την κιτς «επίπλωσή» από έμψυχα και άψυχα!

Κανένα σοκ από την επικράτηση του Trump! Το σοκ το ζήσαμε δύο φορές προηγουμένως: με τη κατάρρευση του ερμαφρόδιτου «υπαρκτού σοσιαλισμού» και τη διολίσθηση της σοσιαλδημοκρατίας στον νεοφιλελευθερισμό. Ειλικρινά πιστεύω πως ένας Trump μας χρειαζότανε αυτή την περίοδο! Ιδού, πράγματι κέρδισε ο «πρωταθλητής» του κιτς και της απόλυτης διανοητικής κενότητας, επειδή έχασε η «πρωταθλήτρια» της υποκρισίας και της «αναισθησίας»!

Αν δεν αλλάξουμε «μυαλά» και «life-style» και δεν απαλλάξουμε τον σοσιαλισμό και τη σοσιαλδημοκρατία από την χυδαία υποκρισία, τον καιροσκοπισμό, τον διπλοπροσωπισμό και τον νεοφιλελευθερισμό ως πολιτισμό, παιδεία και οικονομία, το φαινόμενο Trump θα επεκταθεί παντού στην ΕΕ και στον κόσμο. Είναι μια πολύ φυσιολογική εξέλιξη μετά την κατάρρευση της σοσιαλιστικής ελπίδας και των σοσιαλιστικών αρχών. Αν δεν μπορείς να σκεφτείς ανυπόκριτα και έντιμα ως ελεύθερος άνθρωπος και σοσιαλιστής με βιοοικονομικό ασφαλώς προσανατολισμό, καλύτερα να σκεφτείς σαν (αυριανός) δισεκατομμυριούχος! Είναι, θεωρώ, περισσότερο ασφαλές για εσένα και τους γύρω σου!...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση