GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ οι κλήσεις σε 103 πεζόδρομους του Δήμου Αθηναίων!

Αρκετοί πεζόδρομοι που κατασκευάστηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν έχουν κατοχυρωθεί νομικά με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να...


Αρκετοί πεζόδρομοι που κατασκευάστηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν έχουν κατοχυρωθεί νομικά με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να τους χρησιμοποιεί ως δρόμους.
Στην επόμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας πρόκειται να συζητήσει το θέμα και να εγκρίνει κατάλογο με 103 συνολικά πεζόδρομους ώστε να ενταχθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος στα απαραίτητα Προεδρικά Διατάγματα και να κατοχυρωθούν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πρωτεύουσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 103 πεζόδρομους οι περισσότεροι είναι διαμορφωμένοι εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Για παράδειγμα ο πεζόδρομος της Αδριανού δίπλα από την Αρχαία Αγορά διαμορφώθηκε την εποχή της ένταξής μας στην ΟΝΕ, πολύ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά η νομική υπόσταση της οδού παρέμεινε έως και σήμερα σε εκκρεμότητα αφού δεν υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που να την χαρακτηρίζει πεζόδρομο. Έτσι αν κάποιος περάσει με αυτοκίνητο ή παρκάρει και δεχθεί κλήση είναι πιθανό, εφόσον το επιδιώξει, να πετύχει την ακύρωσή της.
Ένας άλλος πεζόδρομος που δεν υφίσταται είναι το τμήμα της Μακρυγιάννη δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση