GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση για τους άμαχους στο Χαλέπι: 150.000 "καταδικασμένοι σε θάνατο"

Πολύ κοντά στην ανακατάληψη ολόκληρου του Ανατολικού Χαλεπιού από τους αντάρτες είναι ο σταρτός του Άσαντ, με τη συνδρομή ρωσικών βομ...


Πολύ κοντά στην ανακατάληψη ολόκληρου του Ανατολικού Χαλεπιού από τους αντάρτες είναι ο σταρτός του Άσαντ, με τη συνδρομή ρωσικών βομβαρδιστικών - οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πάνω από το 70% των περιοχών και αρνούνται καθε εκεχειρία.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3.000- 5.000 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 26 ημέρες, ενώ οι άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική καταδίκη, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Χαλεπιού.

«Σήμερα 150.000 άνθρωποι απειλούνται με αφανισμό. Απευθύνουμε έκκληση να μπει ένα τέλος στους βομβαρδισμούς και να δοθούν εγγυήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση όλων», δήλωσε ο Μπρίτα Χάτζι Χασάν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γενεύη, όπου θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο Ταούφικ Τσαμάα, ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Συριακών Οργανώσεων Ιατρικής Περίθαλψης (UOSSM), είπε ότι 1.500 άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν για ιατρικούς λόγους, ωστόσο οποιαδήποτε επιχείρηση απομάκρυνσής τους πρέπει να επιτηρείται από διεθνείς παρατηρητές προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να «τους εκτελέσουν ή να τους μεταφέρουν προς άλλη κατεύθυνση στη διαδρομή για το νοσοκομείο».

Στριμωγμένοι στις τελευταίες συνοικίες που ελέγχουν στο ανατολικό Χαλέπι οι Σύροι αντάρτες απηύθυναν έκκληση χθες Τετάρτη για άμεση εκεχειρία διάρκειας πέντε ημέρων και για την απομάκρυνση των αμάχων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Έξι δυτικές χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, έχουν επίσης ζητήσει να κηρυχθεί εκεχειρία, καταγγέλλοντας «ανθρωπιστική καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση