GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όσκαρ 2017: ΝτιΚάπριο vs Γιαστρζέμπσκι για το ελεφαντόδοντο

Φαβορί για ακόμα ένα Όσκαρ φαίνεται ότι είναι ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Αυτή τη φορά όμως όχι για τον υποκριτικό του τ...


Φαβορί για ακόμα ένα Όσκαρ φαίνεται ότι είναι ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Αυτή τη φορά όμως όχι για τον υποκριτικό του ταλέντο, αλλά για το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε με θέμα το λαθρεμπόριο ελεφαντοστών που γίνεται στην Αφρική με τίτλο «Το παιχνίδι του ελεφαντοστού».
Η ταινία συμπεριλαμβάνεται στις 15 ταινίες της κατηγορίας ντοκιμαντέρ μέσα από τις οποίες θα επιλεγούν οι πέντε υποψήφιες και οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα στις 24 Ιανουαρίου, ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί στις 26 Φεβρουαρίου.
Το ντοκιμαντέρ του ΝτιΚάπριο έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο και έχει να συναγωνιστεί με ένα παρόμοιο ντοκιμαντέρ του Ρώσου δημιουργού Σεργκέι Γιαστρζέμπσκι.
Ο Σεργκέι Γιαστρζέμπσκι είναι πρώην διπλωμάτης και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας ως εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τσετσενία και ως ειδικός απεσταλμένος του στις Βρυξέλλες, ενώ υπήρξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου από την εποχή του Μπόρις Γέλτσιν.
Τώρα θέλει να ταράξει τα νερά με το ντοκιμαντέρ του «Ελεφαντοστό – Μία ιστορία ενός εγκλήματος», αποκαλύπτοντας ονόματα και ντροπιάζοντας μεγάλους αγοραστές ελεφαντόδοντου όπως την Κίνα, το Βατικανό και τους βουδιστές μοναχούς της Ταϊλάνδης.
«Συγχαίρω τον ΝτιΚάπριο και χαίρομαι που έχει επιλεγεί η ταινία του γιατί είναι σημαντική και μιλάει για τις πραγματικές απειλές που αντιμετωπίζουν οι ελέφαντες», δήλωσε ο Γιαστρζέμπσκι στο Reuters.
Το ντοκιμαντέρ του Ρώσου δημιουργού γυρίστηκε σε τρία χρόνια και κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ έχει διακριθεί στα φεστιβάλ κινηματογράφου του Μόντρεαλ, της Ρώμης και της Νέας Υόρκης.
Όπως εμφανίζεται στην ταινία του Γιαστρζέμπσκι ο πληθυσμός των ελεφάντων στην Αφρική έχει μειωθεί σε 500 χιλιάδες από 1,5 εκατομμύριο κατά τα τελευταία 30 χρόνια και ότι κατά μέσο όρο κάθε 15 λεπτά ένας ελέφαντας σκοτώνεται από λαθροθήρες για το ελεφαντόδοντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση