GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 2017 θα βρει την Ελλάδα "ντυμένη" στα λευκά

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσει η Ελλάδα το 2016, η οποία θα υποδεχθεί το νέο έτος «ντυμένη» στα λευκά....


Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσει η Ελλάδα το 2016, η οποία θα υποδεχθεί το νέο έτος «ντυμένη» στα λευκά.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.

«Στην Αττική, στα βόρεια του νομού και κατά περιόδους μέσα στην Αθήνα, θα χιονίζει από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το μεσημέρι του Σαββάτου» πρόσθεσε ο κ. Λάλος.

«Από αύριο, τα χιόνια θα αρχίσουν να κατεβαίνουν σιγά-σιγά από τις πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας - όπου θα είναι πρόσκαιρες οι χιονοπτώσεις και μικρότερης διάρκειας - προς την Αττικοβοιωτία και μέσα στη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, τα χιόνια θα έχουν φτάσει γύρω-γύρω από την Αττική, στα ορεινά βόρεια προάστια. Την Πέμπτη, η ανατολική Θεσσαλία, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά - συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- η ανατολική και βόρεια Πελοπόννησος καθώς και η Κρήτη θα έχουν χιονοπτώσεις και στα πεδινά. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν περίπου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, κυρίως σε Αθήνα, Κυκλάδες και Κρήτη, καθώς η βελτίωση θα αρχίσει πρώτα από τα βόρεια» αναφέρει ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ.

Προβλήματα θα υπάρχουν στις θαλάσσιες συγκοινωνίες με τους ανέμους, από το πρωί της Πέμπτης, κυρίως στο Αιγαίο, να φτάνουν στα 9 με 10 μποφόρ, ενώ η έντασή τους θα αρχίσει να μειώνεται από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως, το Σάββατο.

«Τσουχτερό κρύο και παγετός αναμένεται σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές. Στα βόρεια δεν αποκλείεται ο ολικός παγετός, δηλαδή να μην ανεβαίνει ο υδράργυρος πάνω από το μηδέν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση