GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα... προφητεία Λεβέντη: "Το 2017 θα έχουμε διπλές εκλογές"

Την εκτίμηση ότι «η χώρα οδεύει ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές, καθώς η κυβέρνηση καταρρέει» εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε στ...


Την εκτίμηση ότι «η χώρα οδεύει ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές, καθώς η κυβέρνηση καταρρέει» εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε στελέχη και μέλη του κόμματός του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε μάλιστα ότι «το 2017 θα έχουμε διπλές εκλογές», αφού, όπως είπε, «η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αντέξει το βάρος των προβλημάτων και θα ξαναγίνουν εκλογές το φθινόπωρο του 2017 με απλή αναλογική».

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε ότι «το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους προκάλεσε αρνητικές συνέπειες στην αξιολόγηση» και δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει την ρύθμιση για τον ΦΠΑ στα νησιά, πρότεινε όμως, αυτό να επεκταθεί σε όλα τα νησιά της χώρας και να μειωθεί μάλιστα, όπως είπε, ο συγκεκριμένος συντελεστής, γιατί τα νησιά μας έχουν ιδιαιτερότητες και χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης.

Ο Β. Λεβέντης κάλεσε επίσης τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε ετοιμότητα, γιατί οι εξελίξεις θα τρέξουν γρήγορα και προέβλεψε ότι το εκλογικό ποσοστό του κόμματος θα είναι πολύ πιο πάνω από τις αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις. Μάλιστα, έκανε λόγο για νίκη της Ένωσης Κεντρώων, κόντρα σε όλο το μέτωπο επίθεσης που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα το Κυπριακό και το όνομα των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΕΚ ανέφερε: «Η λύση του Κυπριακού προβλήματος πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη και να μην πέσουμε στην παγίδα των Τούρκων. Η Ένωση Κεντρώων διαφωνεί με τις διμερείς συναντήσεις, γιατί δεν εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά και όλες οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών».

Για το θέμα των Σκοπίων τόνισε: «Η Μακεδονία είναι μία και αυτή είναι ελληνική. Η Μακεδονία μας είναι πληγωμένη και η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να αφήσει να υπάρχει στην ονομασία η λέξη Μακεδονία, παρότι οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες της χώρας έχουν αποδεχθεί τον όρο Nova Macedonia».

Για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι σέβεται την Εκκλησία και αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά της, τόνισε όμως ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος των οικονομικών, εξηγώντας: «Προτείνω ένα συμβούλιο ελέγχου, στο οποίο θα συμμετέχουν και λαϊκοί με κλήρο, όπου θα γίνεται ένας τακτικός οικονομικός έλεγχος σε κάθε μητρόπολη της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε τα οικονομικά αποτελέσματα κάθε μητρόπολης, αλλά θέλουμε να προστατεύσουμε την εκκλησία από καταστάσεις που την εκθέτουν στο σύνολό της».

Τέλος, για τις αμυντικές προμήθειες, ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του, λέγοντας: «Προτείνουμε για προμήθειες πάνω από 100.000 ευρώ να προΐσταται εν ενεργεία εισαγγελέας και επανέλαβε την πρότασή του για την διάθεση τριών βουλευτικών μισθών κάθε χρόνο και σε βάθος δώδεκα (12) ετών, για την αγορά F-35 αεροσκαφών 5ης γενιάς». Ο πρόεδρος της ΕΚ ξεκαθάρισε, ότι η πρόταση του για 200 ευρώ από κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφορά μόνο εισοδήματα πάνω από 1.500 ευρώ και κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι διαστρέβλωσαν σκοπίμως τις δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση