GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: «Παράθυρο» για νέο μηχανισμό μέτρων μετά το 2018!

«Παράθυρο» για νέο μηχανισμό μέτρων μετά το 2018 άνοιξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στη σύγκρουση του Διεθνούς Νομισματικού Τα...


«Παράθυρο» για νέο μηχανισμό μέτρων μετά το 2018 άνοιξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στη σύγκρουση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων.
Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2017, ο υπουργός Οικονομικών είπε:
«Για την μετά περίοδο τα έτη 2019-2020 το ΔΝΤ λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1,5%. Ο καβγάς για τον κόφτη και αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή θα υπάρξει άλλος μηχανισμός είναι λόγω διαφωνίας ΔΝΤ και ΕΕ, Θεσμών».
Αναλυτικά τι ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ:
«Ο πιο εύκολος τρόπος να σας εξηγήσω είναι να σας πω γιατί ψηφίσαμε τον κόφτη τον Μάιο. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μακροοικονομικής βάσης και απόδοσης μέτρων ανάμεσα σε εμάς και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ λέει ότι εδώ που είμαστε και με τα μέτρα που πήραμε το 2018 θα έχουμε 1,5% πλεόνασμα. Εμείς και οι ευρωπαίοι λέμε ότι θα έχουμε πλεόνασμα 3,5%. Γι αυτό οι ευρωπαίοι έλεγαν τότε ότι δεν θέλουν τον κόφτη ενώ το ΔΝΤ υποστήριζε το αντίθετο.
Ο καβγάς για τον κόφτη και αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή θα υπάρξει άλλος μηχανισμός είναι λόγω διαφωνίας ΔΝΤ και ΕΕ Θεσμών.
Αρα όταν λέω ότι η διαφορά μας με το ΔΝΤ είναι 300 εκατ. ευρώ αυτή αφορά το 2018.
Για την μετά περίοδο τα έτη 2019-2020 το ΔΝΤ λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1,5%. Ο καβγάς για τον κόφτη και αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή θα υπάρξει άλλος μηχανισμός είναι λόγω διαφωνίας ΔΝΤ και ΕΕ, Θεσμών.
Αρα ο κ. Χουλιαράκης αναφερόταν πως από το 1,5% πας στο 3,5% ενώ εγώ έλεγα ότι για το κλείσιμο του 2018 το ΔΝΤ ζητά 300 εκατ. ευρώ ενώ οι ευρωπαϊκοί θεσμοί 200 εκατ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση