GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο "γολγοθάς" της οικογένειας της 41χρονης μετά τον τραγικό της θάνατο

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, αλλά και το Πανελλήνιο, τις εξελίξεις μετά το περιστατικό του τραγικού θανάτου...


Σοκαρισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, αλλά και το Πανελλήνιο, τις εξελίξεις μετά το περιστατικό του τραγικού θανάτου της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, που κατέληξε όπως έγραψε το tempo24.gr, τα ξημερώματα της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίου "Παναγία Βοήθεια", όπου είχε μεταφερθεί από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του νησιού, μετά από σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε έπειτα από χειρουργείο ρουτίνας.
Η άτυχη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Το ερώτημα που απασχολεί πλέον τους αρμοδίους είναι κατά πόσο οι επιπλοκές οφείλονται σε κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ή σε κάποιο άλλο λόγο, όπως για παράδειγμα σε κάποιο από τα φάρμακα που χορηγήθηκαν.
Σήμερα στο Νοσοκομείο του νησιού όσο και στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, θα βρεθεί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό θάνατο της 41χρονης.
Και δεύτερο περιστατικό
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και σε δεύτερο ασθενή ο οποίος επίσης διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας, όπως γράφει το imerazante.gr.
Αναστολή λειτουργίας όλων των χειρουργείων 
Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας, ενώ θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου αναφέρεται: “Με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό”
Ταυτόχρονα, οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας μητέρας δυο ανήλικων παιδιών, που έφυγε από την ζωή, έχοντας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προσβληθή από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, στο Νοσοκομείου Ζακύνθου, εκτός από την βαθιά οδύνη και τον πόνο τους, έχουν να διαχειριστούν και τα διαδικαστικά που αφορούν στην μεταφορά της σορού της, στο νησί προκειμένου να γίνει η κηδεία.
Η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ, που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης, καθιστά απαγορευτική την μεταφορά της άτυχης μητέρας στη Ζάκυνθο.
Τις τελευταίες ώρες οι συγγενείς της έχουν επιδοθεί σε αναζήτηση μέσου, ώστε η σορός της να φτάσει στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, έχουν γίνει ενέργεις προκειμένου να ναυλωθεί ιδιωτικό σκάφος, ενώ ο σύζυγος της μεταφέρθηκε στη Ζάκυνθο με πλωτό σκάφος του Λιμενικού.
Σήμερα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου όσο και στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, θα βρεθεί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό θάνατο της 41χρονης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση